nah_logo3.png
nah_logo3.png
Hoe mooi is het om bij vrienden te zijn die je doen vergeten dat je een telefoon bij je hebt.

      Ontvangen van, voor positiviteit.nl   

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Spinazie maakt écht sterk

Van spinazie word je sterk. Grote kans dat je dát vroeger vaak hebt moeten aanhoren. En dat je het jezelf nu tegen je kind hoort zeggen. En laat het nou nog waar zijn ook! Uit een Zweedse studie blijkt dat mensen die een bord spinazie eten voordat ze een krachtinspanning moeten leveren, een betere prestatie kunnen leveren, omdat hun cellen efficiënter werken.

Mensen die spinazie eten, verbruiken minder zuurstof. Het effect zou, na het eten van 300 gram spinazie, 3 dagen aan houden. Het geheim zit ‘m niet in de ijzer in spinazie, zoals tot nu toe werd gedacht, maar in de nitraten.

Die zorgen ervoor dat de mitochondrieën, die onze cellen van energie voorzien, veel efficiënter gaan werken. Volgens hoofdonderzoeker Eddie Weitzberg van het Karolinska Instituut in Zweden zijn mitochondrieën normaal gesproken niet heel efficiënt. De nitraten in spinazie veranderen dat.

Kleine hoeveelheden spinazie zouden al effect hebben. Het is niet zeker of meer en vaker spinazie eten beter is.  De wetenschappers willen nu gaan uitzoeken of patiënten met diabetes of hart- en vaatziekten – die slecht functionerende mitochondrieën hebben – baat hebben bij een regelmatige dosis spinazie.


Bron: The Telegraph

Gelezen op Gezondheidsnet.nl

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.