nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder. 

 Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Met MAF meer mens

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

'Met MAF meer mens' vanaf 5 november gratis beschikbaar

 

Tijdens het Hersenletsel Congres, maandag 5 november j.l., is de e-learning ‘Met MAF meer mens’ officieel gelanceerd. De training helpt mensen na de revalidatiefase om te gaan met de veranderingen als gevolg van hersenletsel en het leven opnieuw op de rails te krijgen. Met MAF meer mens is mogelijk gemaakt door het winnen van de Hersenbokaal 2016 van de Hersenstichting.

Mensen met hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte of ongeluk, kunnen na de revalidatieperiode in een diep dal terechtkomen. Zij vragen zich af hoe zij hun leven weer zinvol kunnen inrichten en hoe zij met hun letsel kunnen omgaan. Ellis Merkelijn, één van de initiafneemsters, maakte het zelf mee: “Ik reed in de auto, terug van mijn werk en ineens zag ik alles dubbel. Dit was het begin van een lange reis. Uiteindelijk bleek dat ik een herseninfarct heb gehad. Ruim na mijn intensieve revalidatieperiode merkte ik pas echt dat mijn leven blijvend veranderd was.”


Op zoek naar een nieuwe passende invulling van haar (werkzame)leven ontmoette Merkelijn Marja Steegenga, coach, trainer en jarenlang ervaring in het werken met mensen met hersenletsel. Samen besloten zij in 2015 hun expertises te bundelen in Stichting HersenletselSupport.

Meer begrip en kwaliteit van leven

De door Steegenga ontwikkelde MAF-training brengt het beste van Mindfulness, ACT en Focussen samen: "Het zijn bestaande wetenschappelijk bewezen methodieken die we in de training bij elkaar brengen." De MAF-training is door Steegenga en Merkelijn vertaald naar twee online trainingen: Met MAF meer mens, specifiek gericht op mensen met hersenletsel in de chronische fase en een training voor mantelzorger. “Niet alleen voor de getroffene maar ook voor de naaste verandert er veel” aldus Steegenga.

 Klik hier voor de Video: https://www.youtube.com/watch?v=lgaY4RB1Nuw

"Het doel van de e-learning is anders leren omgaan met de veranderingen, zoals vermoeidheid en stress als gevolg van hersenletsel, zodat je weer meer regie krijgt over je leven. “Uit de reacties van deelnemers tijdens de pilot werd dit bevestigd. Zij waarderen de training gemiddeld met een 8,6",  aldus Merkelijn.


MAFmomentje & MAFkeesje

Bij 'Met MAF meer mens' maak je een online ontdekkingsreis met MAFkeesje, het poppetje dat navigeert. De e-learning bestaat uit zes afzonderlijke modules met onderwerpen als waarden, tijd en prioriteit, energie en eigen regie. Elke module heeft een vaste opbouw waarin theorie, filmpjes, audio’s en opdrachten elkaar afwisselen. Ook uniek aan de training zijn de MAFmomentjes: een korte time-out waar je even afstand neemt en je richt op bijvoorbeeld je ademhaling.

 

De twee initiatiefneemsters benadrukken: "De gevolgen van hersenletsel hebben een enorme impact op kwaliteit van leven. Met deze e-learning kunnen zowel mensen met hersenletsel als hun naaste in eigen tempo en op elk gewenst tijdstip werken aan persoonlijke ontwikkeling. We hopen dat we met de e-learning weer meer perspectief bieden en het wederzijds begrip wordt vergroot."

 

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de gratis e-learning via www.hersenletselsupport.nl  

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.