nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Geloof erin dat er goede dingen naar je onderweg zijn.erandert.

Omgaan met hoofdpijn na een beroerte

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Omgaan met hoofdpijn na een beroerte

Veel hoofdpijn is één van de minder bekende en vaak onderbelichte consequenties van een beroerte. Ongeveer 10 tot 15% van de mensen die een beroerte hebben gehad krijgen opnieuw hoofdpijn kort na de beroerte. Deze zijn als volgt de onderscheiden:

Veel of constante hoofdpijn na een beroerte

 

    Geschreven door: Marjolijn Dekker

    Geplaatst op: 14 september 2017

 

HoofdpijnDe ene hoofdpijn is de andere niet. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn: migraine, chronische hoofdpijn, spanningshoofdpijn, aangezichtspijn en clusterhoofdpijn. Ook de oorzaak is lang niet altijd duidelijk. Wat bij de één werkt hoeft bij de ander geen effect te hebben. Kortom, een oplossing ligt niet altijd voor de hand.

Volgens ‘Hoofdpijnnet’ lijden ongeveer drieënhalf miljoen mensen in Nederland aan ernstige hoofdpijn. Hiervan hebben ruim twee miljoen mensen migraine. Acute hevige hoofdpijn kan ook duiden op een beroerte.

Check hier de signalen die kunnen duiden op een beroerte en bel in geval van nood direct 112. Ieder jaar krijgen 41.000 mensen een beroerte. Na een beroerte kan hoofdpijn aanhouden.

Het is één van de, vaak onderbelichte, kenmerken van niet aangeboren hersenletsel. Hoe ga je daar mee om?

Lees verder op: https://www.verdermethersenletsel.nl/t/veel-of-constante-hoofdpijn-na-een-beroerte

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.