Skip to main content

Actueel

Ondersteun onze vereniging

Wij zijn een vereniging voor mensen met NAH.

NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel.

De term zegt het eigenlijk al: bij niet aangeboren hersenletsel gaat het om hersenletsel die in de loop van het leven ontstaat. Er treedt een soort kortsluiting in de hersenen op, waardoor niet alles meer werkt zoals het behoort te werken. De oorzaken kunnen zowel van buitenaf komen (traumatische oorzaken zoals ongeluk of geweld), als van binnenuit (de niet traumatische oorzaken zoals ziekte, tumoren, vergiftiging, herseninfarct of een hersenbloeding).

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel kunnen zich op verschillende manieren uiten, zowel zichtbaar als niet-zichtbaar. Bij zichtbare gevolgen kunt u denken aan verlamming of spraakstoornissen. Niet zichtbare gevolgen zijn onder meer vermoeidheid en concentratiestoornissen. Ook het waarnemingsvermogen, geheugen en communicatie kunnen door niet aangeboren hersenletsel worden verstoord. Dat betekent dat veel zaken die voorheen vanzelfsprekend waren, zoals lopen, eten en aankleden, ineens een stuk moeilijker worden. Vaak worden de niet zichtbare gevolgen pas zichtbaar in de thuissituatie. Veel mensen ervaren niet aangeboren hersenletsel als een breuk in de levenslijn: er is het leven voor en na het hersenletsel.

U kunt ons steunen met een eenmalige donatie,
Bij voorbaat hartelijk bedankt.
 
Logo tektst
  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 152
Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com:

SponsorKliks | Gratis sponsoren!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...