nah_logo3.png
nah_logo3.png
Heb geen spijt. Als het goed gaat, dan is het prachtig. Als het fout gaat, dan is het een les.

(Victoria Holt)

Hart en vaten gebaat bij gezond dieet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hart en vaten gebaat bij gezond dieet

HartDe invloed die voeding heeft op de gezondheid, en dan met name op de kans op hart- en vaatziekten, is niet te onderschatten. Zout, vetten en suikers hebben effect op onder andere de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de bloedsuikerwaarden. Omdat het hier vaak gaat om ‘onzichtbare’ bestanddelen, is het voor sommige mensen moeilijk in te zien welke schade aangericht kan worden in het lichaam, stelt Irma Oosterhof van de Nederlandse Werkgroep Diëtisten Cardiologie (NWDC).

Het is over het algemeen niet mogelijk om een maaltijd te nuttigen zonder ten minste één van de bestanddelen vet, suiker of zout binnen te krijgen, vertelt Oosterhof. Deze voedingsstoffen zijn dus absoluut niet direct slecht voor de gezondheid, mits het niet om een te hoge inname gaat. Een gezond dieet voorkomt niet alleen overgewicht, maar verkleint ook de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.

Dergelijke chronische aandoeningen zijn de nummer één levensstijlziekten in ons land, vult Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten aan de Wageningen Universiteit, aan. “Je valt natuurlijk niet direct neer als je een ongezonde maaltijd nuttigt, maar de levenslange blootstelling aan de voedingstoffen die wij gewend zijn te eten, zorgt wel degelijk voor effect op de langere termijn.”

Lees verder op: Gezondheidsgids.nl

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.