Skip to main content
  • Stop met het verhaal dat je niet goed genoeg, niet gekwalificeerd genoeg of niet ervaren genoeg bent. Groei vindt plaats wanneer je dingen doet die je nog niet eerder deed.

NS verkort aanvraagtijd reishulp voor gehandicapten

NS verkort aanvraagtijd reishulp voor gehandicapten naar een uur

Foto: ANPNS verkort aanvraagtijd

Mindervaliden hoeven na de jaarwisseling niet langer drie uur van tevoren hulp voor hun treinreis aan te vragen. NS verkort de aanvraagtijd voor assistentieverlening vanaf 5 januari van drie naar één uur. Ook wordt het aantal stations met medewerkers voor reisassistentie met zeven uitgebreid, naar 101. Nu zijn dit er nog 94.

De assistentie is opgezet om mensen met een functiebeperking, zoals visueel gehandicapten of reizigers in een rolstoel, zelfstandig met de trein te kunnen laten reizen. Zij kunnen online of telefonisch hulp aanvragen voor het in- en uitstappen door speciaal opgeleide NS-medewerkers. Omdat dit tot nu toe altijd uiterlijk drie uur voor vertrek moet worden aangevraagd, is een spontaan treinreisje voor hen lastig.

NS verkort de wachttijd op verzoek van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur. Zij liet dit opnemen in de afspraken voor de nieuwe vergunning van NS voor het rijden op het hoofdspoor in Nederland. Deze concessie gaat volgend jaar in, en duurt tot 2025. NS moet het treinreizen voor gehandicapten verder versimpelen. De vervoerder belooft na de jaarwisseling meer verbeteringen door te voeren, in overleg met het ministerie en belangenorganisaties.

Jaarlijks wordt zo’n negentigduizend keer gebruik gemaakt door reizigers met een functiebeperking van de assistentieverlening. Dit zijn voornamelijk mensen in een rolstoel, zegt NS.

Gelezen in de Metro van 01-12-2014

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1340

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...