nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
 Thuis is niet waar je leeft. Het is waar de mensen je begrijpen.
(Christian Morgenstern)

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Zorg Verandert

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Zorg VerandertOver Zorg Verandert

Naar de Website van Zorg Verandert.

Programma Zorg Verandert is een vierjarig (verander)programma dat wordt gesteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het programma wordt uitgevoerd via een samenwerkingsverband van twaalf cliënt-, patiënt- en belangenorganisaties: penvoerder Ieder(in), LPGGz, PCOB, Unie KBO, NOOM, LOC, LSR, Mezzo, MEE, Koepel Wmo-raden, Zorgbelang Nederland en Per Saldo.

 

Lees meer over de samenwerkingspartners van Zorg Verandert

Bijeenkomsten in uw wijk of buurt

 

Programma Zorg Verandert staat mensen bij in hun zoektocht naar betere, passende oplossingen. We houden hiervoor onder meer bijeenkomsten. In 2014 vond in elke provincie een bijeenkomst plaats . Vanaf 2015 houden we lokale bijeenkomsten en dialoogbijeenkomsten. Ook houden we bijeenkomsten in makkelijk Nederlands. Daarbij sluiten we zoveel mogelijk aan bij initiatieven en bijeenkomsten van cliënten- en welzijnsorganisaties, (buurt)verenigingen, gemeenten en zorgaanbieders. Deze bijeenkomsten zijn bestemd voor mensen die langdurige zorg nodig hebben of dit als mantelzorger of vrijwilliger verlenen; thuis, in een instelling of in een dagopvang. De deelnemers worden geïnformeerd, maar doordenken vooral met elkaar ieders zorgen en behoeften. En inspireren elkaar met nieuwe ideeën en concrete, creatieve oplossingen. Zodat u weet welke zorg of ondersteuning u nodig heeft en hoe u dit regelt. En zodat u uw leven zoveel mogelijk kunt leiden zoals ú wilt.

 

Lees meer over het organiseren van een bijeenkomst samen met Zorg Verandert

Bijeenkomsten in makkelijk Nederlands

 

We organiseren kleinschalige bijeenkomsten in makkelijk Nederlands. Dit doen we samen met bijvoorbeeld zorgorganisaties, cliëntorganisaties en gemeenten.

 

Lees meer over bijeenkomsten in makkelijk Nederlands

Ervaringen verzamelen, monitoren en doorgeven

 

Programma Zorg Verandert heeft ook een belangrijke signaalfunctie. Daarom kunt u uw eigen[LvW2] ervaringen met ons delen via het Signaalpunt. Met ieders verhalen, ervaringen en ideeën brengen we in kaart hoe de veranderingen in de zorg of ondersteuning verlopen. Kunt u uw weg vinden in de veranderingen? Krijgt u (nog wel) de zorg die u nodig heeft? Wat gaat goed en minder goed? En in welke gemeente? We verzamelen en registeren alle ervaringen en geven belangrijke signalen door aan het ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), zorgverzekeraars en cliëntorganisaties. We bespreken de signalen ook in het ‘cockpitoverleg’ over de langdurige zorg. Hier maken de staatssecretaris van VWS, zorgaanbieders, verzekeraars, gemeenten en de patiënten- en gehandicaptenorganisaties afspraken over de veranderingen in de zorg.

 

Behalve via dit landelijke Signaalpunt halen we ook uw ervaringen en ideeën op. Dat doen we via de bijeenkomsten en via interviews en panels. En we doen nog meer. We verzamelen ook goede voorbeelden, handige tips en adviezen en inspirerende verhalen. Deze publiceren we op de website. Want misschien kunt u die ideeën heel goed gebruiken.

 

Geef uw ervaring door via het Signaalpunt

Meedoen met Zorg Verandert?

 

Wilt u actief meedoen met het programma? Dat kan! U kunt zich aanmelden als gespreksbegeleider of vrijwilligerer. En natuurlijk als deelnemer aan de bijeenkomsten.

 

Ga naar ‘Ik doe mee’

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.