nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Wees jezelf en uit je gevoel.
Zij die er toe doen zullen dit accepteren.
Zij die dit niet accepteren, doen er niet toe.
(dr. Seuss)
 

WMO pagina 4

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Wmo in Almere: samen meer voor elkaar

Iedereen telt mee, iedereen doet mee, iedereen draagt bij


De gemeente stimuleert dat Almeerders zichzelf kunnen redden.

Het is belangrijk om zelf te beslissen over uw eigen leven. Ook wanneer u ouder wordt of een beperking heeft. In veel gevallen lukt dat nu al prima.Zelf of samen met familie, vrienden en buurtgenoten.

Loopt u tegen problemen aan, dan gaan we graag met u in gesprek. Wij stellen u de vraag: wat kunt u nog zelf of met hulp van anderen? En: wat heeft u verder nog nodig?

Samen zoeken we naar de juiste combinatie van oplossingen die passen bij uw situatie. Wij helpen u om zelf de touwtjes in handen te houden. Maatwerk is daarbij het uitgangspunt.

 

Wat doe ik als…… ik wil weten hoeveel ik zelf moet betalen voor hulp bij het huishouden?

Voor bijna alle Wmo-voorzieningen geldt een eigen bijdrage. Bijvoorbeeld voor hulp bij het huishouden of een aanpassing in uw woning.

De eigen bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U kunt vooraf te weten komen wat uw maximale eigen bijdrage is. Op hetcak.nl staat een eenvoudig rekenprogramma om te berekenen wat u ongeveer gaat betalen.

U kunt het CAK ook gratis bellen via 0800−1925 voor een berekening.

Het CAK berekent een maximaal bedrag. Het bedrag dat u daadwerkelijk moet betalen, kan gelijk zijn aan het maximale bedrag of lager zijn. Dat is bijvoorbeeld afhankelijkvan het soort voorziening dat u van de gemeente krijgt.

Lees verder op pagina 4

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.