Skip to main content

Onderzoek naar nazorg bij NAH

Persbericht Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim Flevoland benoemt associate lector

Onderzoek naar nazorg bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Almere - 5 juni 2014

Windesheim Flevoland en InteraktContour gaan samen de zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel onderzoeken. Daarom is doctor Kitty Jurrius voor de komende vier jaar aangesteld als associate lector voor de onderzoekslijn ‘NA(H)-zorg op maat’ bij het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg. Het onderzoek van Jurrius zal meer inzichten moeten bieden in hoe cliënten met niet-aangeboren hersenletsel ondersteund kunnen worden in de periode na hun ziekenhuisopname en revalidatieperiode. De opgedane kennis zal bijdragen aan het ontwikkelen van werkwijzen en instrumenten in de praktijk.

Er is al veel onderzoek gedaan naar de zorg aan mensen met hersenletsel in het ziekenhuis en tijdens de revalidatieperiode. Daarom richten Windesheim Flevoland en InteraktContour zich juist op de periode erna. Cliënten lopen vaak tegen allerlei problemen aan als ze hun veranderde leven weer willen oppakken en komen daardoor soms vast te zitten.

Klantenperspectief centraal

Het onderzoek naar nazorg bij niet-aangeboren hersenletsel levert niet alleen beter passende zorg en ondersteuning op voor cliënten. Jurrius: ‘Het mes snijdt aan twee kanten: zorgorganisaties en gemeenten kunnen met de inzichten die het onderzoek oplevert de zorg beter afstemmen op de vraag. De opgedane kennis kan anderzijds weer in onderwijs worden vertaald, zodat de op te leiden professionals met actuele werkwijzen en tools in het werkveld aan de slag kunnen. We kijken naar hersenletsel vanuit een klantenperspectief en daarmee willen we ook de ideeën die er in de maatschappij leven over mensen met hersenletsel beïnvloeden.’ Jurrius gebruikt de komende periode om kennis te maken met het werkveld om een beeld te krijgen van de zorg en ondersteuning die nu wordt aangeboden en de doelgroep waar het onderzoek zich op richt. Deze informatie dient als input voor het onderzoeksplan voor de komende jaren.

Doctor Kitty Jurrius

Jurrius heeft in de afgelopen jaren veel (cliënten)onderzoek gedaan op het gebied van participatie en zorg. Voor haar aanstelling bij Windesheim Flevoland werkte zij als directeur bij de Stichting Alexander, een onderzoeksbureau op het gebied van jongeren en participatie. Dit combineerde zij met haar functie als onderzoeker bij het lectoraat Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling van Hogeschool Utrecht. Daar deed zij onder meer onderzoek naar jongeren en schulden en laaggeletterdheid onder jongeren. Zij is nog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij lesgeeft in onderzoeksmethoden en een aantal scripties begeleidt bij forensische orthopedagogiek.

Lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg

De onderzoekslijn ‘NA(H)- zorg op maat’ is verbonden aan het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg van Windesheim Flevoland. Dit lectoraat doet onderzoek naar praktijkvraagstukken die verband houden met de inspraak en invloed die cliënten en patiënten (de klant) hebben op zorg, vooral de langdurige zorg. Docenten en studenten van Windesheim Flevoland dragen bij aan het onderzoek en de ontwikkeling van instrumenten.

InteraktContour

InteraktContour is een organisatie die zorg en begeleiding biedt aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals een lichamelijke beperking of chronische ziekte. De zorg wordt verleend bij de cliënt thuis, in een woonvoorziening, of in één van de vele activiteitencentra in de provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 3889

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...