nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Verder gaan betekent niet dat je vergeet.
Het betekent alleen dat je accepteert wat plaatsvond en besluit door te gaan met leven.

Documentaires en films

Gevolgen van hersenletsel groot maar niet altijd zichtbaar

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gevolgen van hersenletsel groot maar niet altijd zichtbaar

645.900 Nederlanders met blijvende beperkingen door hersenletsel

 

Vandaag, maandag 26 november, start de Hersenstichting met een campagne die aandacht vraagt voor de vaak grote gevolgen van hersenletsel die voor buitenstaanders niet altijd zichtbaar zijn. In een tv-commercial en minidocumentaire zien we de impact van hersenletsel door een beroerte die Danny (41) kreeg. Zijn leven en dat van zijn vrouw en zijn twaalfjarige zoon staan sindsdien volledig op z'n kop.

In de zomer van 2015 kreeg Danny een beroerte. Uit het niets, tijdens een vakantie. Zijn hersenen zijn dusdanig beschadigd dat hij nog dagelijks de gevolgen hiervan ondervindt. Werken gaat niet meer. Het grootste probleem is overprikkeling. Zijn hersenen filteren niet meer. Al het geluid, geuren en licht komt daardoor heel hard binnen. Hij kan niet naar buiten zonder zonnebril op en oordoppen in. Gaat hij naar een feestje dan betekent dat twee dagen erna knock-out op bed. Als hij mee wil naar de voetbaltraining van zijn zoon dan moet hij eerst twintig minuten liggen.

 

Danny: “Mijn hoofd laat dingen gebeuren die ik niet wil. Mijn hele lichaam verzet zich, maar het gebeurt toch. Ik kan het niet beïnvloeden. Je bent niet meer de partner die je wilde zijn, niet de vader die je zou willen zijn, niet de vriend, niet de collega. Ik was mezelf helemaal kwijt. Het is elke dag een gevecht, een gevecht met je oude en je nieuwe ik.”

645.900 Nederlanders met blijvende beperkingen door hersenletsel

 

Danny is een van de 645.900 mensen in Nederland met hersenletsel. Hersenletsel kan ontstaan door een oorzaak van buitenaf zoals een klap, een val of een ongeval, maar ook door bijvoorbeeld een beroerte. In het  geval  van Danny was de oorzaak een beroerte. 320.800 Nederlanders leven met de gevolgen van een beroerte, ook wel CVA genoemd (Cerebro Vasculair Accident). Jaarlijks krijgen 42.300 mensen in Nederland een beroerte, dat is 115 per dag. Beroerte neemt de tweede plaats in op de ranglijst van ziekten die de meeste ziektelast met zich meebrengen in Nederland.

 

Gelezen op: https://www.hersenstichting.nl/

Lees verder op: https://www.hersenstichting.nl/actueel/nieuws/gevolgen-van-hersenletsel-groot-maar-niet-altijd-zichtbaar

Afdrukken E-mailadres

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.