Skip to main content

Sneller rijbewijs terug na hartfalen of beroerte

Rijbewijs_sneller_terugSneller rijbewijs terug na hartfalen en beroerte


04 maart 2014

Mensen met een bewustzijnsstoornis kunnen sneller weer over hun rijbewijs beschikken. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vereenvoudigt de regels hiervoor.

De minister neemt daarmee het advies van de Gezondheidsraad over. Het besluit sluit aan bij het streven van de minister om het systeem van medische keuringen voor het rijbewijs makkelijker, transparanter en duidelijker te maken.

Van een bewustzijnsstoornis is sprake wanneer iemand het bewustzijn verliest door bloeddrukdaling of hartfalen, of door verminderde doorbloeding en zuurstoftekort in de hersenen. Nu is het nog zo dat mensen waarbij een bewustzijnsstoornis is vastgesteld, een jaar (personenauto en motor) of vijf jaar (bussen en vrachtwagens) aanvalsvrij moeten zijn, voordat zij weer mogen autorijden. Op basis van de laatste wetenschappelijk inzichten, heeft de Gezondheidsraad geconcludeerd dat deze termijn korter kan.

 

Al eerder vereenvoudigde de minister de regelgeving over de periodieke herkeuring voor mensen met ADHD, nierfalen, of autisme, en verhoogde zij de keuringsleeftijd. De Gezondheidsraad heeft op verzoek van minister Schultz een permanente commissie voor rijgeschiktheid ingesteld die op structurele basis advies uitbrengt. Bij advisering baseert de commissie zich op de laatste wetenschappelijke inzichten en het belang van de verkeersveiligheid.

Gelezen op de website van Nieuwsblad Transport.

Naar de website van Nieuwsblad Transport.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1222

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...