Skip to main content

CVA en Chemo therapie

CVA en Chemo therapie

Wie een CVA heeft gehad, krijgt later vaak "restverschijnselen" zoals o.a. vermoeidheid, uitval, zenuwpijnen etc. Wie een chemo kuur krijgt ter bestrijding van kanker heeft daarbij ook bijverschijnselen. Wat blijkt nu? Een aantal van die bijverschijnselen zijn hetzelfde hoewel de oorzaak natuurlijk een andere is. Wat er dan gebeurt is dat deze bijverschijnselen elkaar versterken. Dit is bij mijn vrouw Klaske ook het geval, zeker bij de zenuwpijnen in de armen, handen en benen.

Nu krijg je na een chemo behandeling extra medicijnen tegen deze verschijnselen. Maar die zijn gebaseerd op patiënten die geen CVA hebben gehad. Als dat wel het geval is, zijn die medicijnen niet voldoende. Blij Klaske was dat dus het zo: het werd te heftig. Op het spreekuur bij de behandelende arts hebben we dit besproken. Hij heeft extra zware medicijnen voorgeschreven, die ook in geval van epilepsie worden gebruikt. Nadeel is wel dat deze medicijnen pas na 14 dagen gebruik echt beginnen te werken.

Wie dus een CVA heeft gehad en voor de eerste bespreking bij de chemo arts komt, moet dit dus melden! Dan kan de arts er meteen rekening mee houden en ze z.s.m. voorschrijven. Dit voorkomt dat je eerst een week teveel pijn hebt en dan nog eens twee weken moet wachten voordat ze werken.

Als je iemand kent die een CVA heeft gehad en aan de chemo moet, geef dit dan door!

Gelezen op: https://www.facebook.com/hersenletsel.netwerk

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 5445
Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Expedia en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2

Expedia

Reizen & Vakantie

Expedia Group is een van 's werelds meest toonaangevende online reisbureaus met een complete service en gelokaliseerde websites in meer dan 30 landen. Zo biedt Expedia Group toegang tot meer dan een miljoen accommodaties over de gehele wereld (van vakantiewoningen tot boetiekhotels en grote ketens), meer dan 500 luchtvaartmaatschappijen, meer dan 175 autoverhuurbedrijven, veel verschillende vervoersopties en activiteiten. Klanten kunnen tot $ 500 besparen door een vlucht en hotel samen te boeken. Door de vele opties met speciale tools te combineren, biedt Expedia.nl reizigers de helpende hand bij het vinden en creëren van hun ideale reis.

Klik op onderstaande link om naar Expedia te gaan en gratis te doneren aan NAH Ontmoetingspunt Almere:

https://www.expedia.nl/?affcid=network.cj.9216882.13852921.SK_6150&cjevent=29a05c6765fb11ee816ff7180a18ba72

 

5% hotels, 5% activiteiten, 3% autohuur, 2% pakketreizen, vliegtickets 0% commissie

Booking.com - ook voor vakantie in de buurt.

 

SponsorKliks | Gratis sponsoren!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...