Skip to main content

Van der Sar Foundation

Samenwerking Edwin van der Sar Foundation en Hersenstichting


Noordwijk, 29 mei 2012: Edwin van der Sar Foundation officieel gelanceerd
Edwin_van_der_Sar_Foundation_copy
Vandaag hebben Annemarie en Edwin van der Sar in Noordwijk hun plannen gepresenteerd voor de Edwin van der Sar Foundation. De Edwin van der Sar Foundation wil mensen met een hersenbeschadiging helpen hun leven weer op te pakken. Door een hersenbeschadiging kan het leven van de ene op de andere dag ingrijpend veranderen. En dat heeft niet alleen gevolgen voor de patiënt, maar ook voor de naaste omgeving, zoals familie, vrienden en collega's.
                                                                                     
    
                        
Samenwerking met Hersenstichting
Samen met de Hersenstichting Nederland wil de Foundation de kwaliteit van de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel gaan verbeteren. De samenwerking spitst zich toe op de thema's 'Sport en bewegen' en 'Verbetering van de zorg en behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel'.
Sport en bewegen is essentieel na hersenletsel. Bewegen bevordert het fysieke en cognitieve herstel en kan gedragsproblemen die na hersenletsel vaak optreden beter beheersbaar maken. Door sporten en bewegen leggen betrokkenen méér en positieve sociale contacten. Méér bewegen vormt ook steeds vaker onderdeel van de leefstijladviezen van huis- en revalidatieartsen. Betrokkenen moeten vaak weer opnieuw leren op hun lichaam te vertrouwen en van hun lichaam te houden. Sport is daarbij een belangrijk instrument. En natuurlijk past sport en bewegen bij het gezicht van de Foundation.

Het Stimuleringsfonds
Verder is de Foundation actief met het Stimuleringsfonds dat als doel heeft om direct en concreet projecten te steunen waar patiënten echt profijt van hebben. De interesse gaat uit naar projecten die net dat extra zetje nodig hebben of waar de laatste financiële middelen voor ontbreken. De afdeling Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum is de eerste ontvanger van een subsidie van het Stimuleringsfonds van de Edwin van der Sar Foundation. De keuze voor het LUMC heeft een bijzondere betekenis. In dit ziekenhuis werd Annemarie van der Sar na haar hersenbloeding in 2009 opgevangen.
De afdeling Neurologie gaat het geld gebruiken voor het herinrichten van een ontvangst- en oefenruimte waar patiënten en familie elkaar kunnen ontmoeten. De Foundation helpt door van deze ruimte een rustige, warme en stimulerende ontmoetingsplek te maken.
Het 2e project dat gesteund wordt is van het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC). Zij zullen de subsidie van de Edwin van der Sar Foundation gebruiken voor Move 2 Live. Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om ook na de revalidatie in beweging te blijven. Move 2 Live is bestemd voor patiënten die graag gezamenlijk willen sporten en voor wie een gewone sportvereniging nét even een te grote stap is. Dit programma richt zich op volwassenen die gerevalideerd hebben bij het RRC, onder wie ook patiënten die leven met de gevolgen van hersenbeschadiging. Dankzij de subsidie van het Stimuleringsfonds kunnen alle deelnemers binnenkort weer beschikken over nieuw en up-to-date sportmateriaal.
Naast de samenwerking met de Hersenstichting en het Stimuleringsfonds zijn er meer doelen en ambities. Zo wil de Foundation met haar bekendheid meer aandacht vragen voor de uitdagingen van de doelgroep en dus werken aan bewustwording en voorlichting.

'We doen het niet alleen'
Uit bovenstaande blijkt dat de Foundation graag de samenwerking op zoekt. Edwin: 'Er is veel aandacht voor slimme en goede samenwerkingsverbanden. We doen het niet alleen.'
De VriendenLoterij gaat de Foundation de komende drie jaar gaat steunen in het verder uitbouwen van de organisatie. Een hele sterke en mooie partner vanwege de ervaring met andere doelen zoals de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Ook zal De Telegraaf haar steentje bijdragen als mediapartner van de Foundation. En we kunnen rekenen op de steun van enkele zogenaamde Friends als AON, Loyens & Loeff en SportPromotion.

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.edwinvandersarfoundation.org.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 3611

VriendenloterijWij zijn sinds kort als goed doel aangesloten bij de Vriendenloterij.
Je kan met je Vriendenloterij loten NAH Ontmoetingspunt steunen.
De vereniging krijgt dan elke maand 40% van elk meespelend lot.
Natuurlijk kan je een nieuw lot kopen en daar aangeven dat je NAH Ontmoetingspunt Almere wil steunen maar het kan ook voor bestaande loten
Je kan dit voor je bestaande lot heel makkelijk regelen met de live chat.
Klik daarvoor op onderstaande link.
https://www.vriendenloterij.nl/open-chat

Geef dan eerst je postcode en huisnummer.
Stel de vraag bijvoorbeeld zo.
Ik wil met mijn bestaande lot onze vereniging steunen, hoe doe ik dat?
En daarna kan je aangeven dat je met je loten NAH Ontmoetingspunt wil steunen.

Liever telefonisch contact met de Vriendenloterij?
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 088 - 020 1020.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...