Skip to main content

Geen airmiles maar health miles

Nieuwsbrief nummer 467, 22 januari 2012

Geen airmiles maar health miles: zou dat werken in Nederland?


In het Zuidafrikaanse Johannesburg fungeert zorgverzekeraar Discovery.

De organisatie geeft ‘vitality points’ uit via haar verzekeringspas.

Die zijn vergelijkbaar met de airmiles die Albert Heijn, Gall & Gall en de Shell hanteren. Ik noem die vitality points voor het gemak in dit bericht ‘health miles’.

De verzekerden van Discovery verdienen health miles als zij gezonde levensmiddelen kopen, lid worden van een sportclub of een fitness centrum bezoeken.

De health miles zijn in te wisselen bij Discovery en bieden korting op de te betalen nominale premie. Denkbaar is dat op termijn lichaamsbeweging en overgewicht rechtstreeks worden gemeten en ook weer health miles opleveren.

De deelnemers aan het health miles-programma krijgen vooraf een medische keuring.

Discovery sluit op basis van de uitslag daarvan een deal met de verzekerde over te verdienen health miles, indien de verzekerde na te streven persoonlijke gezondheidsdoelen inderdaad bereiken.

Dus ook mensen die al overgewicht hebben, kunnen health miles verdienen, als zij iets minder overgewicht na een jaar hebben.

Discovery heeft een overeenkomst gesloten met visacard om de verdiende health miles bij aankopen van gezonde producten en diensten snel te registreren.

Verzekerden zijn niet verplicht deel te nemen aan het health miles programma.

Ze kunnen zich ook verzekeren bij Discovery zonder alle gezondheidsbevordering.

Ik baseer dit bericht op een artikel van Schumpeter, Getting on the treadmill, The Economist, 8 oktober 2011.

Op het internet kon ik geen wetenschappelijke studies over het model van Discovery vinden.

Op de website van het bedrijf www.discovery.co.za vind je veel reclame voor het model.

Discovery heeft haar model geëxporteerd naar de USA (zorgverzekeraar Humana), China (Ping An Health) en Engeland (Prudential). Graag zou ik een leidinggevende van Discovery laten  spreken op een van de Julius congressen of masterclassen.

Wie van de Nieuwsbrieflezers wil reis- en verblijfkosten sponsoren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bericht  ontvangen van: Guus Schrijvers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 3253

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...