Skip to main content

‍EMDR, EYE MOVEMENT DESENTIZATION AND REPROCESSING

‍EMDR, Eye Movement Desentization and Reprocessing

 

Heb je interesse of onderstaande ook jouw problemen kan verlichten? klik dan hier om je op te geven, we organiseren dan in buurtcentrum Parkwijk voor ieder een individueel vrijblijvend gesprek met Kjeld van Neurofeedback Almere.  

EMDR 

EMDR, Eye Movement Desentization and Reprocessing,  is een effectieve therapievorm die psychische klachten en angsten die ontstaan zijn door ingrijpende levensgebeurtenissen helpt te verwerken en/of te verminderen.

 

U kunt denken aan heftige gebeurtenissen, posttraumatische stress stoornis, angststoornissen na CVA, paniekaanvallen, nachtmerries, pesterijen en herbelevingen. Maar ook aan andere vervelende klachten zoals een laag zelfbeeld of hardnekkige handelings- en /of denkpatronen patronen die uw functioneren belemmeren.

 

Bij EMDR verwerkt u door middel van oogbewegingen uw nare gebeurtenissen of wordt u er minder gevoelig voor.  De werking van EMDR toont overeenkomsten met de REM slaap, die ieder mens in zijn slaap heeft om informatie te verwerken. De ogen gaan dan heel snel heen en weer en de hersenen verwerken tegelijkertijd veel informatie. Deze bilaterale stimulatie (links-rechts) van de hersenen worden ook nagebootst bij EMDR therapie.

 

Cognitieve Gedragstherapie

Bovenstaande behandelvormen combineer ik altijd met CGT om cliënten anders te laten kijken naar hun situatie. CGT gaat er van uit dat problemen beïnvloed en in stand worden gehouden door iemands gedachten en gedrag. Door dit te onderzoeken, bespreken en veranderen van dat gedrag en die gedachten, nemen de psychische klachten af.

CVA, NAH, Prikkels, EMDR

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 114

VriendenloterijWij zijn sinds kort als goed doel aangesloten bij de Vriendenloterij.
Je kan met je Vriendenloterij loten NAH Ontmoetingspunt steunen.
De vereniging krijgt dan elke maand 40% van elk meespelend lot.
Natuurlijk kan je een nieuw lot kopen en daar aangeven dat je NAH Ontmoetingspunt Almere wil steunen maar het kan ook voor bestaande loten
Je kan dit voor je bestaande lot heel makkelijk regelen met de live chat.
Klik daarvoor op onderstaande link.
https://www.vriendenloterij.nl/open-chat

Geef dan eerst je postcode en huisnummer.
Stel de vraag bijvoorbeeld zo.
Ik wil met mijn bestaande lot onze vereniging steunen, hoe doe ik dat?
En daarna kan je aangeven dat je met je loten NAH Ontmoetingspunt wil steunen.

Liever telefonisch contact met de Vriendenloterij?
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 088 - 020 1020.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...