Skip to main content

Hartstichting lanceert landelijke stemming Hart- en vaatagenda

Hartstichting lanceert landelijke stemming Hart- en vaatagenda

Iedereen in Nederland kan vanaf vandaag stemmen op de Landelijke Hart- en vaatagenda van de Hartstichting.
Op basis van de uitslag zal de Hartstichting op 29 januari een definitieve Hart- en vaatagenda presenteren die leidend zal bij een resultaatgerichte aanpak om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren.

Deelnemers kunnen tot 20 november met hun stem aangeven welke van de 20 onderwerpen op het gebied van hart- en vaatziekten zij het belangrijkst vinden.
Werken aan een omgeving waarin gezond leven makkelijker is, het eerder en beter behandelen van beroertes en hartfalen en nieuwe kennis en technieken sneller toepassen, zijn enkele voorbeelden van deze thema’s.De ‘longlist’ voor deze stemming kwam tot stand op basis van de vele gesprekken die de Hartstichting de afgelopen maanden organiseerde voor patiënten, artsen, onderzoekers, zorgverleners en beleidsmakers, in totaal bijna 200 mensen.

Urgentie op de kaart

“Om de Hart- en vaatagenda echt te kunnen laten werken, is het belangrijk dat deze agenda breed wordt gedragen, juist ook buiten het klassieke cardiovasculaire veld”, zegt Hans Snijder, directeur van de Hartstichting. “Daarom vragen we iedereen in Nederland om te stemmen. Er is een stevige en vooral concrete ambitie nodig om de urgentie van hart- en vaatziekten weer op de kaart te zetten. Want als we dat niet doen groeit het aantal hart- en vaatpatiënten de komende zes jaar met bijna 1 miljoen mensen. En dat is voor ons als Hartstichting onacceptabel.”
Naast de verwachte toename van het aantal hart- en vaatpatiënten is er sinds 2020 na jaren van daling voor het eerst weer een stijging te zien van het aantal doden als gevolg van hart- en vaatziekten, zo blijkt uit cijfers van het CBS (april, 2023).

Zorgkosten

Hart- en vaatziekten zijn in ons land de tweede doodsoorzaak en zorgt voor de meeste ziekenhuisopnames. Zo is de verwachting van het aantal mensen dat binnen vijf jaar na een beroerte sterft met bijna 39 procent* aanzienlijk en één van de belangrijkste oorzaken van (blijvende) invaliditeit. Met jaarlijks 6,8 miljard euro aan zorgkosten** staan hart- en vaatziekten in de top 3 van aandoeningen met de meeste zorguitgaven.Snijder: “Nederland behoort tot de absolute top van de wereld als het gaat om cardiovasculair onderzoek. Veel is er de afgelopen decennia al bereikt, mede ook dankzij steun van de Hartstichting. Maar er is nog wel werk aan de winkel op het gebied van preventie, overheidsmaatregelen en onderzoek om hart- en vaatziekten te voorkomen en nog sneller en beter te kunnen behandelen. Daar gaat de Hart- en vaatagenda bij helpen.”

Volksziekte

Volgens de Hartstichting moeten hart- en vaatziekten meer prioriteit krijgen in het beleid en net als kanker, obesitas en de ziekte van Alzheimer worden aangemerkt als volksziekte, met de nodige investeringen in preventie, eerder opsporen en wetenschappelijk onderzoek.Stemmen voor de Landelijke Hart- en vaatagenda kan tot 20 november via deze link. Deelname is anoniem, deelnemers krijgen de optie om hun mailgegevens achter te laten om op de hoogte te blijven van de resultaten.

Bronnen:

https://www.hartenvaatcijfers.nl/jaarcijfers/basiscijfers-beroerte-bd9e4

** https://www.vzinfo.nl/hart-en-vaatziekten/zorguitgaven

Hartstichting, Hart en vaat ziekten

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 234

Afbeelding sparen

Vragen en antwoorden Vomar Club is Koning sparen

Hieronder vind je vast het antwoord op jouw vraag over Vomar Club is Koning sparen. Zo niet? Neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier..

De Clubcode van NAH Ontmoetingspunt Almere is: NAALM2021

Voor spaarders

Wat is Club is Koning sparen?

Door simpelweg boodschappen bij Vomar te doen en bij het afrekenen je Klant-is-Koning kaart te scannen, kun je de clubkas van jouw club spekken. Vomar keert, over het totaal bestede bedrag aan boodschappen van alle leden die voor de club sparen, elk kwartaal 0,5% uit aan de club.

Om te kunnen sparen heb je een geregistreerde Klant-is-Koning kaart nodig. Deze is verkrijgbaar in onze winkels of in de Vomar-app, zie voor meer informatie www.vomar.nl/kik. Je kunt tijdens het registreren van je kaart of later in je account je KIK-kaart koppelen aan een club met een unieke clubcode die je bij je club kunt opvragen. De club waar je voor wilt sparen moet zijn ingeschreven bij Club-is-Koning sparen. Dit kun je navragen bij het bestuur of de penningmeester van jouw club. Of kijk hier in het overzicht van deelnemende clubs of die van jou erbij staat.

Hoe kan ik mijn club steunen met mijn Klant-is-Koning kaart?

Heb je al een Klant-is-Koning kaart? Dan kun je in je eigen online Klant-is-Koning kaart omgeving je kaart koppelen aan de club waar je voor wilt sparen. Om je Klant-is-Koning kaart te koppelen aan de juiste club heb je de unieke Clubcode nodig. Deze code kun je opvragen bij het bestuur of de penningmeester van jouw club. Grote kans dat de clubcode ook op de website staat van jouw club. Als je Klant-is-Koning kaart is gekoppeld, kun je direct starten met het spekken van de clubkas door simpelweg boodschappen te doen bij Vomar.

Heb je nog geen Klant-is-Koning kaart? Dan kun je een kaart in één van onze winkels halen of in de Vomar-app een digitale kaart aanmaken. Bij het aanmelden van jouw Klant-is-Koning kaart kun je de kaart dan ook direct koppelen aan jouw club met de unieke Clubcode.

Club is Koning sparen
Met je Klant-is-Koning kaart kun je eenvoudig en geheel kosteloos ook jouw club steunen. Dit doe je door jouw kaart aan de club te koppelen. Daarna hoef je alleen maar je kaart bij het afrekenen van je boodschappen te scannen bij de kassa. Wij houden automatisch bij hoeveel boodschappen alle sparende leden doen. Dit is tijdens het afrekenen dus geen keuze voor jou als klant (kooppunten sparen is wel altijd een keuze). Na het scannen van je kaart spaar je automatisch mee. Je kunt daarnaast ook nog kooppunten voor jezelf kopen, maar dit hoeft dus niet.

3. Kost Club is Koning sparen mij iets?

Nee, het kost je niets. Je hoeft alleen je Klant-is-Koning kaart te scannen bij het afrekenen. Zo kan Vomar bijhouden hoeveel boodschappen er zijn gedaan en op basis daarvan het bedrag overmaken aan de club. Dit bedrag is 0,5% van het totaal bestede bedrag aan boodschappen van alle sparende leden. Vomar Voordeelmarkt maakt dit bedrag dus over aan de club. Hoe meer leden sparen en ook boodschappen doen bij Vomar, hoe meer de clubkas gespekt wordt.

Hoe weet ik of mijn club meedoet aan Club is Koning sparen?

Je kunt je Klant-is-Koning kaart alleen aan jouw club koppelen als deze ook staat ingeschreven bij Club is Koning sparen. Je kunt dit bij het bestuur of de penningmeester van jouw club navragen. Of kijk hier in het overzicht of jouw club erbij staat en deelneemt. Grote kans dat de clubcode ook op de website staat van jouw club of op een poster staat in de kantine. Als jouw club is ingeschreven dan is er een unieke Clubcode waarmee je jouw Klant-is-Koning kaart kunt koppelen aan de club.
Geeft het bestuur of de penningmeester aan dat jouw club nog niet meedoet met Club is Koning sparen, dan kan de club zich wel inschrijven. Alleen iemand uit het bestuur of de penningmeester kan dat doen door de club aan te melden via 
dit formulier.

Ik wil graag stoppen met sparen voor mijn club, hoe doe ik dat?

In je eigen online Klant-is-Koning kaart omgeving kun je zelf eenvoudig de koppeling van je Klant-is-Koning kaart met de club ongedaan maken. Als je bent ingelogd, zie je rechtsboven je eigen gegevens, de gegevens van de club staan. Hier staat een knop bij met de tekst: Stoppen met Club is Koning sparen. Door hier op te klikken wordt de koppeling met de club opgeheven en spaar je per direct niet meer mee voor deze club. Over alle boodschappen die je tot het moment van uitschrijven hebt gedaan ontvangt de club nog 0,5%. Heb je de koppeling opgeheven, maar wilde je toch blijven sparen? Je kunt simpelweg de club dan weer opnieuw koppelen met de unieke Clubcode.

Kan ik voor meerdere clubs tegelijk sparen?

Je kunt maximaal één club koppelen aan de Klant-is-Koning kaart en dus voor één club tegelijk sparen. Je kunt wel eenvoudig wisselen van club door je kaart te ontkoppelen van de ene club en weer te koppelen aan de andere club. Zo kun je halverwege het jaar bijvoorbeeld wisselen van club en zo voor twee clubs per jaar sparen.

Weet mijn club dat ik meespaar met Club is Koning sparen?

Nee, de club kan alleen zien hoeveel kaarten er aan de club zijn gekoppeld en wat de tussenstand is van het totaal gespaarde bedrag in de lopende periode. Er zijn dus geen gekoppelde kaartnummers of gegevens van spaarders voor de club inzichtelijk.

Kan ik zien hoeveel er voor mijn club gespaard is?

Je kunt op dit moment nog niet zien hoeveel er gespaard is voor de club.
Met het deelnemen aan Club-is-Koning sparen ga je ermee akkoord dat Vomar je op de hoogte mag houden over het gespaarde bedrag en eventueel nieuws rondom Club-is-Koning sparen. We laten je ieder kwartaal weten welk bedrag er is overgemaakt aan de club via een e-mail. Hierbij worden altijd alleen maar totaalbedragen genoemd en is dit nooit te herleiden naar individuele spaarders.  

Ik spaarde al vóór september 2021 voor mijn club. Wat verandert er voor mij?

Dan verandert er niets voor je: je spaart nog steeds automatisch mee. Nieuw is dat je in de Vomar-app je kaart in je account ook eenvoudig kunt ontkoppelen en koppelen aan een club (voor als je mogelijk voor een andere club wil sparen). Als je club een account aanmaakt kunnen ook leden die nog niet spaarde voor de club nu hun kaart koppelen en meesparen.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...