Skip to main content

Nieuw: Uniek Sporten Uitleen

Nieuw: Uniek Sporten Uitleen

Sporthulpmiddelen die ongebruikt onder een dikke laag stof in de schuur staan behoren vanaf nu tot het verleden! Met Uniek Sporten Uitleen zorgt de Gemeente Almere ervoor dat inwoners met een fysieke beperking (rollende) sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door sportvoorzieningen beschikbaar te stellen vanuit een uitleenpool, kunnen zij uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij hen past. Want ook iedereen met een beperking moet tenslotte kunnen sporten!

 

Hoe werkt het?

De sporter krijgt vanuit Uniek Sporten Uitleen advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en zo goed mogelijk afgesteld op de wensen van de sporter. Tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan deze dienst! Het hulpmiddel kan minimaal een week tot maximaal 6 maanden worden geleend. Bevalt het niet, dan kan eventueel een ander middel worden uitgeprobeerd, wat bijvoorbeeld geschikt is voor een andere sport. Bevalt het wel, dan kan de sporter tijdens de uitleenperiode een aanvraag doen bij WMO, zodat het uiteindelijke hulpmiddel bij voorkeur beschikbaar is voor het einde van de uitleenperiode. De sporter neemt zelf contact op met Uniek Sporten Uitleen: https://www.unieksporten.nl/uitleen.

 

Coördinator Aangepast Sporten

Deze samenwerking tussen Uniek Sporten Uitleen en de Gemeente Almere vergroot de kans dat hulpmiddelen die worden verstrekt vanuit WMO ook daadwerkelijk zullen worden gebruikt. Als coördinator Aangepast Sporten ondersteun ik dit project en nodig ik u graag uit met mij in gesprek te gaan over de manier waarop wij elkaar kunnen versterken, met als doel mensen met een beperking blijvend in beweging te krijgen vanuit uw wijkteam. U kunt mij bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoonnummer 06-39231165.

 

In de Week van het Aangepast Sporten van 3-8 november lanceert de gemeente Almere dit project in samenwerking met Uniek Sporten en De Schoor. Aanvragen kunnen vanaf heden ingediend worden via de website van Uniek Sporten Uitleen.

 https://www.unieksporten.nl/uitleen

Met vriendelijke groet,
Namens de Gemeente Almere,
Jolanda Gudde
Team Sport, coördinator Aangepast Sporten
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: 06 - 39231165

 

De Schoor, Welzijn in Almere
Facebook.com/combinatiefunctionarissensport
Twitter.com/cf_sport
  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 678

VriendenloterijWij zijn sinds kort als goed doel aangesloten bij de Vriendenloterij.
Je kan met je Vriendenloterij loten NAH Ontmoetingspunt steunen.
De vereniging krijgt dan elke maand 40% van elk meespelend lot.
Natuurlijk kan je een nieuw lot kopen en daar aangeven dat je NAH Ontmoetingspunt Almere wil steunen maar het kan ook voor bestaande loten
Je kan dit voor je bestaande lot heel makkelijk regelen met de live chat.
Klik daarvoor op onderstaande link.
https://www.vriendenloterij.nl/open-chat

Geef dan eerst je postcode en huisnummer.
Stel de vraag bijvoorbeeld zo.
Ik wil met mijn bestaande lot onze vereniging steunen, hoe doe ik dat?
En daarna kan je aangeven dat je met je loten NAH Ontmoetingspunt wil steunen.

Liever telefonisch contact met de Vriendenloterij?
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 088 - 020 1020.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...