Skip to main content

De vrijwilligers en mantelzorg verzekering in Almere

De VNG vrijwilligersverzekeringPraktische informatie over de vrijwilligersverzekering.

 

De gemeente Almere heeft ook de VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten.

Hebben we het binnen de VNG Vrijwilligersverzekering over vrijwilligers, dan bedoelen we daarmee ook mantelzorgers, maatschappelijk stagiairs en mensen die in het kader van ‘Tegenprestatie’ vrijwilligerswerk doen.Wie bedoelen we als we het hebben over ‘vrijwilligers’?

Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers. Daarvan bent u er misschien wel één. De groep vrijwilligers groeit nog steeds.

 

Vrijwilligers zijn actief in clubs en (sport)verenigingen.
Denk daarbij ook leesmoeders op een basisschool.
Klaar-overs en collectanten voor goede doelen.
Vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingstehuis of speeltuinen opknappen… Ze doen belangrijk werk.

 

En waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk en mantelzorg.
Om deze bijzondere groep mensen tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat ze niet met de financiële gevolgen van schade of letsel blijft zitten, hebben de meeste Nederlandse gemeenten de VNG Vrijwilligersverzekering geregeld.
De gemeente sluit de VNG Vrijwilligersverzekering Vrijwilligerswerk hoort op grond van de Wmo tot de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Vanuit een gevoel van zorgplicht naar de groep mensen die zich belangeloos inzet voor anderen, hebben veruit de meeste gemeenten de VNG Vrijwilligersverzekering gesloten. Op de site van uw gemeente kunt u zien of zij de VNG Vrijwilligersverzekering geregeld heeft. Ook de voorwaarden kunt u er dan online nalezen.

 

Voor meer informatie ga naar: https://www.centraalbeheer.nl/zakelijk/voor-uw-bedrijf/vrijwilligersverzekering/Paginas/documenten.aspx

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1756

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...