Skip to main content

Visio

Visio

Zoveel mogelijk in het leven staan
 
Door hersenletsel doen zich allerlei beperkingen voor die invloed hebben op het dagelijks leven. Er ontstaat een breuk in de levenslijn. Simpel gezegd ontstaan er beperkingen waardoor verwachtingen bijgesteld moeten worden.
 
Hersenletsel kan visuele beperkingen geven. Bepaalde gebieden in de hersenen zijn namelijk betrokken bij het zien. Het kan ook zijn dat iemand al slechtziend of zelfs blind was (door een oogaandoening) toen er hersenletsel optrad. Alledaagse dingen zoals tv-kijken, een maaltijd bereiden, een brief schrijven, winkelen of de straat oversteken gaan dan ineens niet meer.
 
Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Visio helpt cliënten een passend antwoord te vinden op hun vragen. Wij adviseren over hulpmiddelen en geven praktische trainingen en cursussen. We begeleiden bij het zelfstandig wonen en werken en bieden hulp bij het verwerken van de visuele beperking. Begeleiding vindt plaats op een locatie van Visio in de buurt, bij Visio Het Loo Erf in Apeldoorn, thuis of in een algemeen verpleeghuis of revalidatiecentrum. Visio helpt mensen weer zoveel mogelijk in het leven te staan.

 

Informatie
 
Algemene informatie over Visio vindt u op www.visio.org. Wilt u meer informatie of wilt u een beroep doen op de diensten van Visio, bel dan met het Clientservicebureau via 088 585 85 85. Wij brengen dan samen met u uw vraag zorgvuldig in kaart, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen of doorverwijzen.
 
Visio werkt samen met de algemene revalidatie en therapeuten in de eerste lijn. Begeleiding wordt dan in overleg afgestemd, waarbij Visio zich met name op de visuele vragen richt.
Onderzoek, begeleiding en advies voor volwassenen met visuele klachten na hersenletsel vallen onder het basispakket van uw zorgverzekering. De zorgverzekering kent een verplicht eigen risico. U heeft een verwijzing nodig van uw oogarts of ander medisch specialist.

 

Informatie en aanmelden
 
Wilt u meer informatie of wilt u een beroep doen op de diensten van Visio, neem dan contact met ons op via de Cliëntservicelijn via T 088 585 85 85. De medewerkers van Visio brengen samen met u uw hulpvraag zorgvuldig in kaart.
 
Daarnaast kunt u vrijblijvend ons inloopspreekuur bezoeken op een locatie bij u in de buurt, bijvoorbeeld voor hulpmiddelen, spelmateriaal of vragen over Visio.

 

Noodzaak van doorverwijzing
 
Voor de zorg van Visio dient u een verwijzing te hebben van uw behandelend arts. Dit kan de oogarts zijn, maar ook een neuroloog of revalidatiearts. Lees hier hoe u deze doorverwijzing regelt.

 

Financiering
 
Vrijwel alle zorg (ook wel behandeling genaamd) die door Visio Revalidatie & Advies wordt geleverd gaat per 1 januari 2015 naar de Zorgverzekeringswet. Een uitzondering daarop is de ambulante woonbegeleiding. Deze functie "Begeleiding" valt onder de Wmo.

 

Meer informatie
 
  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 2004
Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Expedia en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2

Expedia

Reizen & Vakantie

Expedia Group is een van 's werelds meest toonaangevende online reisbureaus met een complete service en gelokaliseerde websites in meer dan 30 landen. Zo biedt Expedia Group toegang tot meer dan een miljoen accommodaties over de gehele wereld (van vakantiewoningen tot boetiekhotels en grote ketens), meer dan 500 luchtvaartmaatschappijen, meer dan 175 autoverhuurbedrijven, veel verschillende vervoersopties en activiteiten. Klanten kunnen tot $ 500 besparen door een vlucht en hotel samen te boeken. Door de vele opties met speciale tools te combineren, biedt Expedia.nl reizigers de helpende hand bij het vinden en creëren van hun ideale reis.

Klik op onderstaande link om naar Expedia te gaan en gratis te doneren aan NAH Ontmoetingspunt Almere:

https://www.expedia.nl/?affcid=network.cj.9216882.13852921.SK_6150&cjevent=29a05c6765fb11ee816ff7180a18ba72

 

5% hotels, 5% activiteiten, 3% autohuur, 2% pakketreizen, vliegtickets 0% commissie

Booking.com - ook voor vakantie in de buurt.

 

SponsorKliks | Gratis sponsoren!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...