nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
De essentie van liefde is: de ander uitnodigen te zijn wie hij of zij is.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Hersenletsel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor schade aan de hersenen waar u niet mee geboren wordt, maar wat u later in uw leven oploopt. Deze schade kan zowel van binnenuit, als van buitenaf veroorzaakt worden.

Oorzaken die van binnenuit komen zijn bijvoorbeeld een beroerte of bloeding (CVA: cerebro vasculair accident), een hersentumor of een ziekte, zoals hersen(vlies)ontsteking of hersenbeschadiging na zuurstoftekort bij reanimatie. Oorzaken van buitenaf zijn onder andere een hersenkneuzing (contusio) door bijvoorbeeld een (verkeers)ongeluk of een verwonding door een voorwerp. Door hersenletsel kunnen er verschillende problemen ontstaan. Welke en hoeveel problemen dat zijn, verschilt per persoon.

Er zijn problemen die u aan de buitenkant ziet, dat noemen we de zichtbare gevolgen. Bijvoorbeeld problemen met bewegen, praten, eten, drinken en slikken. Sommige problemen ziet u niet aan de buitenkant, dat noemen we de onzichtbare gevolgen. Bijvoorbeeld veranderingen in begrijpen, onthouden, concentreren (in een drukke omgeving), zien en gedragsverandering. Ook kunt u vermoeid zijn. In sommige gevallen worden de onzichtbare veranderingen vooral door uw omgeving gezien. Hersenletsel maakt het namelijk moeilijker om de verandering bij uzelf te zien. 

Bij Reade Revalidatie helpen we u weer zo optimaal aan voor u belangrijke activiteiten deel te laten nemen. 

Lees verder op: https://www.reade.nl/revalidatie/diagnose/hersenletsel/

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.