Blogs van ervarings-deskundigen NAH

Geschreven op . Geplaatst in Blogs van ervaringsdeskundigen NAH.

Hersenletsel heb je niet alleen

Hersenletsel heb je niet alleen

Gevonden op:https://www.hersenstichting.nl/actueel/blogs/detail/hersenletsel-heb-je-niet-alleen

Maandag 26 augustus 2019. Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Maria

We hebben een familiegesprek gehad onder begeleiding van mijn neuropsychologe. Deze gesprekken kunnen onderdeel zijn van het behandeltraject dat ik 2 jaar kan volgen. Hersenletsel en de gevolgen ervan, hebben ook invloed op de andere gezinsleden. Op de vraag wat er is veranderd in ons gezin werd het volgende gezegd:
We kunnen niet alles meer doen wat we willen:

 

Niet al deze voorbeelden werden nu in het gesprek genoemd, maar spelen wel vaker in ons gezin. Ik ben me er echt van bewust dat het soms niet gemakkelijk is voor R. en de meiden om rekening met mij te houden. Maar ik kan er niets aan doen. Was dat maar zo. Soms krijg ik wel eens te horen “mama wil niet”, maar zo is het niet, want “mama wil wel, maar kan het niet”.We hebben hierover doorgepraat en een van de conclusies was dat we soms compromissen kunnen maken. Of en hoe dat in de praktijk zal lukken moeten we ervaren.

 

Verder hebben R. en de meiden 2 ervaringsopdrachten gedaan. De bedoeling hiervan was om inzicht te geven in wat er in het hoofd van iemand met hersenletsel gebeurt als er veel prikkels om ons heen zijn en/of opdrachten door elkaar worden gegeven.

 

Het gesprek was goed voor ons, om eens samen de tijd te nemen voor wat er speelt binnen ons gezin. Nieuwe dingen zijn niet gezegd, maar het was goed om hierbij stil te staan. Over 6 weken hebben wij weer een afspraak.

 

Na afloop van het gesprek was ik kapot. Ik had ook die dag ’s morgens al 2 uur gewerkt. In de auto zat ik met mijn ogen dicht om de felle (auto)verlichtingen niet meer te zien, maar toch was de autoreis naar huis mij teveel. Gelukkig had ik de dag ervoor al een ovengerecht gemaakt, want koken was mij echt niet gelukt. Ik heb maar weer mijn rust genomen boven, voor wij samen gingen eten.

 

Maria

Lees hier de vorige blog van Maria

Wil je meer blogs lezen van Maria? Kijk dan eens op haar website.