nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Geloof dat je het kunt en je bent halverwege.

(Theodore Roosevelt)

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Vliegen / vliegvakantie met hersenletsel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vliegen met hersenletselVliegen / vliegvakantie met Hersenletsel

 

Risico?

Voor sommige mensen kan de lagere zuurstofdruk in een vliegtuig riskant zijn. Er zijn verhalen bekend over mensen die een TIA of CVA kregen daardoor. Eén factor die daarbij een rol speelt is dat te weinig drinken een lage bloeddruk kan geven met kans op een beroerte. Een andere risicofactor is dat een klein stolsel losschiet en ook een beroerte kan veroorzaken. Bij rokers is dat risico groter. Meer info volg deze link.


Kort na een hersenincident

In de periode na een hersenletsel is het niet altijd toegestaan of wijs om te vliegen, dit omdat er in een vliegtuig een andere luchtdruk is. Vergelijkbaar met de atmosferische druk op een hoogte tussen 1600 tot maximaal 2400 meter.
Op lange vluchten is het daarnaast belangrijk om de benen te kunnen strekken (of steunkousen tot de knie te dragen) om diep veneuze trombose in de benen te voorkomen. De lucht in een vliegtuig is droger waardoor je lichaam meer vocht verliest.

 

Vraag je medisch specialist om advies. Hij of zij kent jouw specifieke letsel en andere medische omstandigheden en conditie. Even belangrijk is om te overleggen over de medische voorzieningen in het land waar je naar toe reist.

Een in het Engels gestelde brief van de behandelend arts met daarin vermeld wat de aandoening is, welke behandeling je hebt ondergaan en welke medicatie je krijgt, kan op reis van groot belang zijn.

Lees verder op:https://www.hersenletsel-uitleg.nl/informatie/vliegen-vliegvakantie

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.