nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen.

Levensloop en levenskunst

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Levensloop  en levenskunst
 
De grote kromme staander staat voor het leven waarin je een natuurlijke weerstand in terug kan vinden die je overeind houdt zonder dat je je er werkelijk van bewust bent.
 
levensloop_en_levenskunst_RonaldDe horizontale balk aan de bovenzijde is de balans die je hebt in je leven met aan de ene zijde de veer van het leven die steeds maar vol gegooid wordt met problemen en dingen die op je pad komen.
Aan de andere zijde het tegengewicht dat je vrienden en familie je kunnen geven om je te helpen bij het zoeken naar wat extra steun.
 
Belangrijk in mijn leven was het leren legen van mijn hoofd.
De grote ballenbak van het leven moest net als in een grote schoonmaak eens goed onder de loep genomen worden.
Met veel pijn en moeite heb ik de afgelopen jaren afscheid genomen van vele zaken die nu niet meer bij mijn leven passen en heb ik anders leren denken .
 
Drie ballen mogen nog een belangrijk deel uitmaken in mijn nieuwe leven.
Bal 1 aan de onderzijde ben ikzelf.
Bal 2 is de bal van familie en vrienden.
Bal 3 is de bal van de CVA wereld met zijn lotgenoten contact en curcussen/bijeenkomsten.
 
Alle andere ballen die ik er inmiddels uit heb weten te gooien zijn ook weg en ballen die me worden toegegooid maar niet meer in mijn straatje passen worden weer net zo makkelijk weg gegooid.
Dit proces is soms wel pijnlijk en gaat dan ook gepaard met tranen maar uiteindelijk weet ik dat ik er toch goed aan doe om vooral voor mezelf te kiezen.
 
Naarmate je ouder wordt krijgt de veer uiteindelijk toch te maken met overbelasting en zal hij eindigen op de grote rode knop die het einde markeert van mijn leven.
Misschien dat de drie overgebleven ballen ooit wederom een andere indeling krijgen maar dat is iets voor de toekomst.
Tot die tijd hoop ik op deze manier de balans te houden tussen kunnen en willen en dat ik altijd weer een weg zal weten te bewandelen die mij leidt naar een leven in mogelijkheden.
 
Ronald Kroon

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.