Skip to main content

Zorg & Veiligheid

 

Rapiscan risicovol voor patiënten met afwijkende bloeddruk of hartkloppingen en bij gelijktijdig gebruik van aminofylline

 

Bij gebruik van regadenoson (Rapiscan) zijn meldingen geweest van CVA (beroerte). Artsen wordt geadviseerd regadenoson niet toe te dienen aan patiënten met ernstige hypotensie (lage bloeddruk); uit te stellen bij patiënten met een hypertensie (hoge bloeddruk), die niet onder controle is en voorzichtig te zijn bij patiënten met een voorgeschiedenis van atriumfibrilleren (hartkloppingen) of bij patiënten met risico op ernstige hypotensie.

 

Aminofylline, dat soms wordt gebruikt om ernstige en aanhoudende bijwerkingen van regadenoson te verlichten, leidt in sommige gevallen tot een verlenging van een regadenoson-geïnduceerd insult (toeval). Gebruik van aminofylline voor het stoppen van regadenoson-geinduceerde insulten wordt afgeraden.

Gelezen in Medicalfacts Janine Budding 31 December, 2014

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 2448

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...