nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Accepteer wat is. Het zorgt voor verlichting.

Aangepast sporten Flevoland

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gelezen op Sport Service Flevoland

 

Flevolands steunpunt aangepast sporten uit de startblokken

Het sportsteunpunt aangepast sporten is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen De Trappenberg en Sportservice Flevoland. Zij sloten hiervoor een formele overeenkomst waarbij de komende jaren inzet wordt gepleegd om het sportsteunpunt concreet vorm en inhoud te geven.

Hierbij wordt intensief samengewerkt met o.a. diverse Flevolandse gemeenten en organisaties zoals het onderwijs, de thuiszorg, sportverenigingen, Flevoziekenhuis, MEE IJsseloevers, patiëntenverenigingen en verzekeraars.

Op donderdag 23 februari starten Sportservice Flevoland en Revalidatiecentrum De Trappenberg het sportsteunpunt aangepast sporten in Flevoland. Het steunpunt wordt gevestigd in Revalidatie Almere bij het Flevoziekenhuis. In Revalidatie Almere werken De Trappenberg als onderdeel van Merem behandelcentra, Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere samen.

Flevoland is de derde provincie in Nederland, en loopt hiermee voorop samen met Zuid-Holland en Gelderland. Het Flevolandse sportsteunpunt wil meer mensen met een beperking op intensieve wijze begeleiden naar een leven waarin sport en bewegen een belangrijke rol speelt. Sport is hierbij niet alleen van belang vanwege de positieve gezondheidsaspecten, maar zeker ook ter bevordering van de sociale integratie. Het doel is om in twee jaar 25% meer mensen met een beperking op regelmatige basis te laten sporten.

Het doel is om de mensen vanaf de start letterlijk tot aan het sportveld te begeleiden.We gaan hierbij niet uit van de beperking, maar van de mogelijkheden die de mensen wel hebben. Mensen met een beperking lopen regelmatig tegen barrières aan wanneer zij willen gaan sporten. Het sportsteunpunt zal o.a. door een gespecialiseerde medewerker de mensen  intensief kunnen begeleiden.

Monica Visser (directeur Sportservice Flevoland) en Kees Bijl (locatiemanager Flevoland van Merem behandelcentra) ondertekenden de overeenkomst in het bijzijn van o.a. Sjoerd Vegter (lid van de Raad van bestuur van Merem), Hans Joosten (directeur bedrijven van het Flevoziekenhuis), Luikje van der Dussen (revalidatiearts) en een afvaardiging van het team van Revalidatie Almere.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.