Geschreven op . Geplaatst in Gezondheid en bewegen.

Nieuw: Uniek Sporten Uitleen

Nieuw: Uniek Sporten Uitleen

Sporthulpmiddelen die ongebruikt onder een dikke laag stof in de schuur staan behoren vanaf nu tot het verleden! Met Uniek Sporten Uitleen zorgt de Gemeente Almere ervoor dat inwoners met een fysieke beperking (rollende) sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door sportvoorzieningen beschikbaar te stellen vanuit een uitleenpool, kunnen zij uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij hen past. Want ook iedereen met een beperking moet tenslotte kunnen sporten!

 

Hoe werkt het?

De sporter krijgt vanuit Uniek Sporten Uitleen advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en zo goed mogelijk afgesteld op de wensen van de sporter. Tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan deze dienst! Het hulpmiddel kan minimaal een week tot maximaal 6 maanden worden geleend. Bevalt het niet, dan kan eventueel een ander middel worden uitgeprobeerd, wat bijvoorbeeld geschikt is voor een andere sport. Bevalt het wel, dan kan de sporter tijdens de uitleenperiode een aanvraag doen bij WMO, zodat het uiteindelijke hulpmiddel bij voorkeur beschikbaar is voor het einde van de uitleenperiode. De sporter neemt zelf contact op met Uniek Sporten Uitleen: https://www.unieksporten.nl/uitleen.

 

Coördinator Aangepast Sporten

Deze samenwerking tussen Uniek Sporten Uitleen en de Gemeente Almere vergroot de kans dat hulpmiddelen die worden verstrekt vanuit WMO ook daadwerkelijk zullen worden gebruikt. Als coördinator Aangepast Sporten ondersteun ik dit project en nodig ik u graag uit met mij in gesprek te gaan over de manier waarop wij elkaar kunnen versterken, met als doel mensen met een beperking blijvend in beweging te krijgen vanuit uw wijkteam. U kunt mij bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoonnummer 06-39231165.

 

In de Week van het Aangepast Sporten van 3-8 november lanceert de gemeente Almere dit project in samenwerking met Uniek Sporten en De Schoor. Aanvragen kunnen vanaf heden ingediend worden via de website van Uniek Sporten Uitleen.

https://www.unieksporten.nl/uitleen

 

Met vriendelijke groet,
Namens de Gemeente Almere,
Jolanda Gudde
Team Sport, coördinator Aangepast Sporten
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: 06 - 39231165

 

De Schoor, Welzijn in Almere
www.deschoor.nl
www.heelalmereinbeweging.nl
Facebook.com/combinatiefunctionarissensport
Twitter.com/cf_sport