nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Van heel veel dingen is het helemaal niet de bedoeling dat je er een probleem van maakt. Relax en geniet!

  Ontvangen van, voor positiviteit.nl   

Informatie bewegen in water bij Merem

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bewegen in Water

 

Introductie

‘Bewegen in Water’ of ‘hydrotherapie’ is een vorm van oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. Dit vindt plaats in het therapie bad van Revalidatie Almere. Revalidatie Almere is gelegen aan de achterzijde van het Flevoziekenhuis en heeft een eigen ingang. Dit therapeutisch centrum is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van drie ketenpartners in Almere, te weten Merem (voorheen Trappenberg), het Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere.

Bij hydrotherapie wordt gebruikt gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijk lichaam in water en de warmte van het water. Bewegen in Water is uitermate geschikt voor patiënten met reumatische klachten, neurologische aandoeningen, spierziekten, chronische pijnklachten en patiënten die gebonden zijn aan een rolstoel. Geoefend wordt in een temperatuur van ongeveer 32°C. Hydrotherapie wordt in een groep van maximaal 10-12 personen aangeboden.

 

De Begeleiding

De hydrotherapie wordt gegeven door een gekwalificeerde bewegingsagoog.

De belangrijkste doelen van de hydrotherapie zijn: ontspanning, spierversterking en conditieverbetering, aangepast op het de verschillende functioneringsniveaus van de deelnemers. Er wordt geen individuele zwemles gegeven. Een rustige sfeer is hier het uitgangspunt.

 

Het programma

De meeste zwemmers zijn oud-revalidanten. Zij hanteren hun eigen oefen programma. U kunt zelfstandig aan de slag met een warming up / inzwemmen van 10-15 minuten en voor u geschikte bewegingsvormen. De laatste 10 min kunt u ter afsluiting ontspannen.

In het zwembad zijn verschillende materialen aanwezig om hierbij te gebruiken.

De bodem bestaat uit twee delen en is in diepte verstelbaar. Meestal zijn deze ingesteld op 1.35m en 1.85m. Dit houdt in dat u loopoefeningen kunt doen in het ondiepe gedeelte en kunt zwemmen of aquajoggen in het diepe gedeelte.

We gaan niet mee het water in en bieden geen individuele begeleiding. Mocht u niet zelfstandig zijn in het water, dient u zelf voor een begeleider te zorgen. Deze persoon telt mee als deelnemer en gaat dus eenzelfde lidmaatschap aan. We hebben dan ook van de begeleider een compleet ingevuld en ondertekend inschrijfformulier nodig voor de facturatie.

Wij kunnen u wel in het water helpen door middel van oa een tillift of de verstelbare bodem.

 

Kosten

De kosten bedragen € 6,50 per keer, houdt u daarnaast rekening met kosten voor het parkeren. De duur van het programma is 45 minuten.

 

Inschrijven

Inschrijving is mogelijk door het inschrijfformulier volledig ingevuld en ondertekend te retourneren aan het secretariaat van Merem. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen worden om aan te geven wanneer, op welke dag en tijd u kan starten met de hydrotherapie. Deze uitnodiging dient u schriftelijk te bevestigen om definitief in de groep geplaatst te worden.

 

Voorwaarden

  • Het lidmaatschap (facturatie en betaling hiervan) gaat per kalender kwartaal (3 maanden).
  • Bij verhindering van u vervalt de therapie, dit wordt niet in mindering gebracht op de factuur. o Bij verhindering van de bewegingsagoog wordt er gestreefd naar vervanging.

o Bij langdurige afwezigheid (door bijv. ziekenhuisopname of vakantie) kunt u uw lidmaatschap tijdelijk stopzetten (dit kan alleen per kwartaal). Hierbij kunt u aangeven of u de inschrijfprocedure opnieuw wenst te starten. U kunt uiteraard ook doorbetalen en uw plek in de groep behouden.

o  Als er door feestdagen lessen uitvallen, dan wordt de factuur daarop aangepast.

o Betaling van de contributie kunt u middels pin (bij de receptie van Revalidatie Almere) voldoen, op de eerste zwemdag van het nieuwe kwartaal. Na betaling kunt u deelnemen aan de sportgroep.

o U ontvangt de factuur voor uw eigen administratie, nadat u deze via pin voldaan heeft. U kunt deze nota eventueel zelf indienen ter declaratie.

o Wij bieden geen begeleiding bij het omkleden of in het water. U mag zelf begeleiding meenemen. Let op: gaat uw begeleider mee het water in, betaald u per persoon. De begeleider dient tevens een compleet ingevuld en ondertekend inschrijfformulier af te geven.

o Indien u hartklachten, hartfalen, hoge bloeddruk of epilepsie heeft, is er een verklaring nodig van de behandelend arts waarin toestemming wordt gegeven om te zwemmen.

o Omkleden kan in de kleedruimtes, wij verzoeken u om niet eerder dan 5 min voor start van de les de zwembadruimte te betreden, om onrust voor de voorafgaande groep te voorkomen.

o Opzeggen van het lidmaatschap kan per kwartaal. U dient 1 maand voor het einde van het kwartaal opgezegd te hebben. Dit kan alleen schriftelijk (post of mail).

o  Gebruik van deodorant, haarlak of parfum in de kleedruimtes is verboden.

o U bent verplicht om wijzigingen wat betreft uw gezondheid direct aan ons door te geven. Dit kan gevolgen hebben voor uw deelname aan de zwemgroep/zwemactiviteiten. Het is mogelijk dat wij voor de beoordeling van uw situatie meer informatie nodig hebben. In dat geval nemen wij contact met u op.

 
Contact
Voor vragen over Bewegen in Water kunt u contact opnemen met
Mirjam van Vliet 036-8688690 / Werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

Locatie
Revalidatie Almere
Hospitaalweg 1
1315 RA Almere

De ingang van Revalidatie Almere is gelegen aan de achterzijde van het Flevoziekenhuis, aan de kant van het Weerwater. Als u met de auto komt, volgt u dan de Hospitaalweg langs het ziekenhuis. Daar wijzen borden u de weg naar Revalidatie Almere. U kunt parkeren op het Hennepveld en de Hospitaalgarage. Mocht u een invalidenparkeerkaart hebben dan kunt u naast het gebouw op de daarvoor aangegeven plaatsen parkeren.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.