nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Positief zijn betekent niet het negeren van het negatieve.
Het Betekent het accepteren van en leren omgaan met het negatieve.
 
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Talenten samen benutten

Vrijwilligerswerk doen: er is meer mogelijk dan je denkt!

Logo MEEKennismaken met vrijwilligerswerk:

Actief zijn in je vrije tijd is leuk. Je doet nieuwe indrukken op. Je ontmoet andere mensen die ook in de wijk of de stad wonen. Je bent in een andere omgeving. Het is gezellig. Je voelt je welkom. Je doet iets nuttigs. Iets wat je graag doet. Iets wat je goed kunt. En anderen zijn er blij mee. Als jij je vrijwillig inzet voor iets of iemand in je vrije tijd kun je dat vrijwilligerswerk noemen. Daar kun je een training voor volgen.

Wat doe je in de training?
Er zijn twee begeleiders. Die helpen je. Vooral met het ontdekken van wat je goed kunt, wat je leuk vindt en wat vrijwilligerswerk is. Ook ga je op bezoek op verschillende plekken waar je vrijwilligerswerk zou kunnen doen.

Wat moet je zelf doen?
Je moet vooral zin hebben om iets nieuws uit te proberen. Naar de training komen en daar oefeningen doen. We gaan samen een map maken over jezelf en voor jezelf. Daarin staat waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Misschien ook wat je niet leuk vindt.

Voor wie? Iedereen met een beperking die graag iets wil doen in de vrije tijd. Wanneer? 8 bijeenkomsten, 1x per week. De dag wordt nog bekend gemaakt. Waar? Locatie wordt nog bekend gemaakt

Wat kost het?
Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Als de training klaar is?
Dan heb je een stappenplan en kun je aan de slag als vrijwilliger.

Informatie en aanmelden bij:
Ria Jacobs,  of 06 3099 72 88
Anneke Lettink,  of 06 3099 9515

Voorbeeld:

Richard is een man van 30 jaar. Betaald werken werd door een beperking te zwaar voor hem. Tijdens de training “Kennismaken met vrijwilligerswerk” werd een verpleeghuis bezocht. Richard vond dit zo leuk dat hij zich als vrijwilliger heeft aangemeld en nu elke week gaat wandelen met verpleeghuisbewoners.

Melanie is 27 jaar. Zij woont in de Muziekwijk en doet sinds kort vrijwilligerswerk bij het kinderwerk in de wijk. Zij helpt de werkers bij het organiseren van activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zo leert ze ook steeds meer mensen in de wijk kennen.

Een project gefinancierd door het Oranjefonds en VWS. Met medewerking van

Movisie, MEE IJsseloevers, VMCA en Interaktcontour.

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.