Skip to main content

Beperkt ziekte inzicht

Verminderd ziekte-inzicht een lastige beperking na NAH

“Zij is een andere vrouw sinds haar hersenletsel. Zelf vindt zij dat er niet zoveel aan de hand is, maar dat is ook gelijk de beschadiging.” Hier is sprake van beperkt of gebrek aan ziekte-inzicht. Ziekte-inzicht hebben betekent dat je weet wat er precies aan de hand is en hoe de aandoening je leven beinvloedt. Gebrek aan ziekte-inzicht is één van één van de (ingewikkelde) onzichtbare gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Het houdt in dat iemand minder of niet goed in staat is zijn sterke en zwakke kanten te beoordelen. Tijdens de revalidatie of behandeling betekent beperkt ziekte-inzicht dat de getroffene zijn of haar mogelijkheden overschat en de consequenties van het letsel onderschat. Een lastige uitgangssituatie om hulp te zoeken of te accepteren.

Beperkte ziekte-inzicht belemmert revalidatie

Behandelaars en onderzoekers delen de mening dat beperkt ziekte-inzicht een succesvolle revalidatie en aanpassing na hersenletsel belemmert. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat mensen met beter ziekte-inzicht een beter resultaat boeken tijdens het revalideren dan mensen met minder ziekte-inzicht. Een mogelijke verklaring is dat zij de problemen niet herkennen en daardoor slechter gemotiveerd zijn om iets aan die problemen te doen. Terwijl een goede inzet wel belangrijk is voor het slagen van een behandeling.

Lees verder op: https://www.verdermethersenletsel.nl/t/verminderd-ziekte-inzicht-een-lastige-beperking-na-nah

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 302

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...