Aftrekposten en vergoedingen voor mantelzorgers

Geschreven op .

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Ontvangen van de Rabobank.

Aftrekposten en vergoedingen voor mantelzorgers

Gepubliceerd:

19 juni 2017

  Gewijzigd op:

26 oktober 2021

Als mantelzorger krijgt u misschien met extra uitgaven te maken. Ook kan het zijn dat u minder inkomsten hebt. Gelukkig zijn er verschillende financiële regelingen voor mantelzorgers.

 

Mantelzorgers kunnen van de gemeente een financiële waardering krijgen. Ook kunnen mantelzorgers aanspraak maken op landelijk geregelde vergoedingen. Mogelijk kunt u sommige zorgkosten aftrekken van de belasting. We zetten alle regelingen voor u op een rij.

Mantelzorgwaardering

Gemeenten zijn wettelijk verplicht om mantelzorgers te ondersteunen. Maar hoe ze dat doen, mogen gemeenten zelf bepalen en daardoor zijn er grote verschillen, blijkt uit onderzoek van Mantelzorg.nl. Gemeenten krijgen jaarlijks een budget dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden. Dit heet mantelzorgwaardering.

Bij het Wmo-loket van uw gemeente kunt u navragen of u een waardering kunt krijgen. In sommige gemeenten is dat een financiële tegemoetkoming. Andere gemeenten bieden een mantelzorgpas die korting geeft bij diverse winkels en voorzieningen. Of een jaarlijkse lunch voor mantelzorgers. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Vergoedingen

Daarnaast zijn er een aantal vergoedingen waar u als mantelzorger mogelijk gebruik van kunt maken.

https://www.ikwoonleefzorg.nl/hulp-en-zorg/aftrekposten-en-vergoedingen-voor-mantelzorgers

Afdrukken