nah_logo3.png
nah_logo3.png
Veroordeel niets en je zult gelukkig zijn.
Vergeef en je zult gelukkiger zijn.
Heb lief en je zult het gelukkigst zijn.

(Sri Chinmoy)

10 tips voor de mantelzorger die te maken heeft met NAH

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

10 tips voor de mantelzorger die te maken heeft met NAH

Geschreven door: Marjolijn Dekker

Geplaatst op: 31 oktober 2017 


Mantelzorg 

Jaarlijks krijgen 140.000 mensen niet aangeboren hersenletsel. In Nederland leven nu ruim 650.000 mensen die als gevolg hiervan beperkingen ervaren. Dat betekent dat er ongeveer 650.000 mantelzorgers met hersenletsel geconfronteerd zijn. De gevolgen kunnen heel ingrijpend zijn voor naasten. Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk dat deze mensen ondersteuning ervaren. Weten wat de kenmerken zijn van niet aangeboren hersenletsel leidt al tot meer herkenning en begrip. Leonie Busscher, Hersenz Behandelaar bij InteraktContour, geeft tips voor de mantelzorger op basis van haar praktijkervaringen.

'Het is nooit meer zoals het vroeger was.'

Advies voor de mantelzorger die te maken heeft met hersenletsel

Vindt je partner dat hulp niet nodig is en jij wel? Probeer uit te leggen wat het voor jou lastig maakt. En geef aan dat je graag een manier wilt vinden om hier anders mee te leren omgaan. Ga samen naar een informatiebijeenkomst van een organisatie gespecialiseerd in hersenletsel bij jou in de buurt. Als je uit ervaringen van anderen kunt horen dat je niet de enige bent die vermoeidheid, gebrek aan initiatief en lusteloosheid bij je partner ervaart, is de eerste stap op weg naar hulp vaak gezet.

Houd de plaatselijk media in de gaten en bezoek een mantelzorgbijeenkomst bij jou in de buurt. Hier kan je in gesprek komen met gelijkgestemden en professionals die je handvatten kunnen aanreiken. De gemeente kan hier meer informatie over geven.

Lees verder op: https://www.verdermethersenletsel.nl/t/10-tips-voor-de-mantelzorger-die-te-maken-heeft-met-nah

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com:

SponsorKliks | Gratis sponsoren!