Skip to main content

MEE Toekomstcoach

Toekomstcoach

De transitie van school naar werk is een grote verandering. Jongeren op praktijkscholen hebben baat bij een vaste steunpilaar om deze transitie goed te kunnen maken. Als de start naar volwassenheid positief verloopt, zal dit een duurzame bijdrage leveren aan de toekomst van deze jongeren. 

Een derde van de leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs (PrO) verlaat de school zonder diploma en van degenen die de school wel afmaken is bijna de helft niet in staat om zelf een baan te vinden. Dit terwijl hebben van werk zo belangrijk is om volwaardig mee te kunnen doen aan de samenleving. Het gaat hier om kwetsbare jongeren met psychische, lichamelijke of verstandelijke problemen en waar sprake is van (dreigende) mulitproblematiek zoals overgewicht, schulden, verslaving en criminaliteit. Dit is niet alleen voor de jongeren zelf een groot probleem, maar ook voor de maatschappij als geheel.

Resultaat

De Toekomstcoach heeft als doel om zoveel mogelijk schoolverlaters van praktijkscholen een duurzame plek in de samenleving te geven. Deze jongeren leren met behulp van hun coach richting te geven aan hun leven, realistische dromen en doelstellingen te formuleren en deze te realiseren. Het streven is hierbij een solide basis creëren met gezonde financiën, op alle leefgebieden realistische doelen en waar mogelijk een betaalde baan. In de gevallen waar een baan niet mogelijk is, wordt naar een andere daginvulling gezocht. Dat kan vrijwilligerswerk, dagbesteding of een vervolgopleiding zijn. 

Uniek

De Toekomstcoach gaat in het laatste jaar op de Praktijkschool met een jongere aan de slag om vaardigheden te verbeteren en het maken van een plan op alle leefgebieden om op die manier een stabiele situatie te creëren of behouden waardoor de jongere werkfit is en financieel weerbaar. De Toekomstcoach helpt de jongere vervolgens een goede startplek te vinden in de samenleving na het afronden van zijn of haar opleiding 

Pilot 

MEE start in september 2018 met een pilot Toekomstcoach op vijf Praktijkscholen in het land. Per jaar worden er 25 jongeren in het laatste jaar van de Praktijkschool begeleidt. Het effect van de aanpak wordt door externe deskunigheid gemeten in een daarvoor speciaal ontwikkeld systeem. De resultaten worden tussentijds gedeeld via diverse kanalen en netwerkbijeenkomsten. U kunt hier aangeven als u op de hoogte gehouden wilt worden. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Toekomstcoach of de Pilot Toekomstcoach neem dan contact op met Petra de Jong of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Gelezen op: https://www.mee.nl/toekomstcoach

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 340

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...