nah_logo3.png
nah_logo3.png
We zijn beperkt. Niet door onze mogelijkheden, maar door de gedachten over onze mogelijkheden.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl 

Wooncoach voor senioren met verhuiswens 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gelezen in Almere deze week.

Wooncoach voor senioren met verhuiswens   

Sinds 1 oktober zijn er drie wooncoaches actief in Almere. Zij informeren 55-plussers met een verhuiswens persoonlijk en laagdrempelig  over de mogelijkheden om levensloopbestendig te wonen. Dit bevordert de doorstroming op de krappe woningmarkt én helpt senioren om op tijd na te denken over een geschikte woning voor de oude dag.

 

Tot nog toe was er namens woningcorporaties de Alliantie en Ymere al één wooncoach actief in Almere Haven. Woningcorporatie Goede Stede had een aanspreekpunt voor senioren met een verhuiswens. De werkwijze van de wooncoach bleek succesvol. Daarom hebben gemeente en corporaties met elkaar afgesproken dat de wooncoach voor heel Almere beschikbaar moet zijn. Per 1 oktober bieden de Alliantie, Ymere en Goede Stede alle drie een wooncoach aan voor 55-plussers.

Adviseren

De wooncoach kan adviseren, woonvragen van senioren beantwoorden en zo nodig doorverwijzen bij een woonprobleem. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ouderen moeite krijgen met traplopen of een tuin onderhouden. Maar ook opzien tegen een verhuizing. De wooncoach kan informeren over diverse (verhuis)regelingen. Zo kan het makkelijker worden om te verhuizen. Soms is verhuizen niet nodig en kunnen mensen met een paar kleine aanpassingen in hun huis blijven wonen. Ook hier kan de wooncoach doorverwijzen naar de juiste instantie. De wooncoach helpt zo bij het langer zelfstandig wonen én bevordert het vrijkomen van woningen voor anderen. Op de website goud.almere.nl/wonen is meer informatie te vinden over de wooncoach.

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.