nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Wees dankbaar voor wat over blijft en kijk vooruit naar wat er gaat komen.

Blogs van ervaringsdeskundigen

Ik ben open, nu jij!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ik ben open, nu jij!

Gelezen op: https://www.hersenstichting.nl/actueel/blogs/detail/ik-ben-open-nu-jij

Donderdag 10 oktober 2019. Geplaatst onder: Depressie, Angststoornis, PTSS, Burn-out door Jessica Vens

 Jessica

Mijn moeder vertelde ons al heel jong dat het belangrijk is we over de dingen in het leven konden praten. Ook over gevoelens en gedachten hoe moeilijk dat ook is. je moet veilig zijn om jezelf te kunnen uiten.

 

Deze maand staat 10 oktober in het teken van 'World Mental Health Day'.*

Speciaal hierom wil ik nogmaals aankaarten hoé belangrijk het is dat we met elkaar blijven praten. Taboes blijven doorbreken en het gesprek aan te blijven gaan. Niemand heeft iets aan een weemoedig geschreven stukje tekst, in plaats daarvan wil ik je graag wat hoop mee geven. Als je dit leest heb je mogelijk net als ik, en óf misschien wel je familieleden, je vrienden of collega's 1 of meerdere paniek/angststoornissen, een zware depressie(s) een persoonlijkheidsstoornis, of hersenaandoening.

Het góede nieuws is: Je bent NIET alleen! Nóg mooier, erover praten helpt, met wie dan ook. Geloof me, de mensen die het niet begrijpen zijn dan ook vaak mensen die je uit je leven mág schrappen. Waarom nog langer zwijgen als we gelijkenissen vinden in elkaar? De mensen die je steunen en uit een kern van liefde handelen is wat we nodig hebben. We laten onszelf niet stigmatiseren. We zijn dromers en doeners, dochters en zonen, kind én volwassen, we zijn Mens. Mét tekortkomingen én aandoeningen. Laat de schaamte maar sneuvelen, en ondanks de angst tóch soms durven doen.

Dat je iets niet ziet, betekent niet dat het er niet is. Je kunt elke dag in stilte lijden. Samen verbreken we de stilte.

Ik ben van mening ik me moet blijven uitspreken, en ergens hoop ik dat jij dat ook doet. Herstel is vaak een langdurige periode waarin je keihard aan jezelf zult blijven werken. Ookal zou je voelen dat je hele wereld is ingestort, mag je er even bij stilstaan, je het allemaal overleefd hebt, en er nog heel veel mooie dingen op je pad gaan komen. Je bent sterk, al lijk je nog zó klein.

ik kan het weten,
Jessica

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.