nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Als ieder mens een ander mens gelukkig zou maken, was de hele wereld gelukkig.

Blogs van ervaringsdeskundigen

Verhaspelingen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Verhaspelingen

 

Maandag 17 juni 2019. Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

 

VerhaspelingenEen van de dingen die gebeuren als ik vermoeid ben is dat ik woorden en/of zinnen ga verhaspelen. Dat is niet zo heel erg, mensen begrijpen het wel en meestal hoor ik het zelf ook en kunnen we er om lachen. Gelukkig hoor ik ook regelmatig bij gezonde mensen zulke verhaspelingen. Op tv en radio zelfs, natuurlijk, we zijn allemaal mensen en ieder brein maakt weleens een foutje door vermoeidheid of afleiding.

 

De uitdrukking ‘praten en breien tegelijk dat gaat niet’, is niet voor niets ooit ontstaan. Mensen (ja zelfs ook veel (gezonde) mannen kunnen multitasken. Meerdere dingen tegelijk doen zonder dat er iets verkeerd gaat.

Het brein van mensen met NAH moet meestal meer moeite doen om te kunnen functioneren doordat er bepaalde gebieden uitgeschakeld zijn. Als het brein beschadigd raakt dan is multitaken iets wat vaak niet meer lukt. Logisch eigenlijk, want het is geen noodzakelijke functie maar wel een energieverslindende. Die energie is nu al nodig om één ding te kunnen doen dus proberen er nog iets bij te doen wordt door het brein niet geaccepteerd, of wel geprobeerd en dan gaat het fout. Op zo’n moment kan een verhaspeling plaatsvinden.

Lees verder op:  https://www.hersenstichting.nl/actueel/blogs/detail/verhaspelingen

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.