nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Wees dankbaar voor de vrienden die je doen glimlachen zonder iets te zeggen.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl 

Activiteiten 2014

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

logo

 

 

 

 

Terugblik naar 2014:

We hadden in 2014 een breed scala aan uitjes, workshops en sprekers:

Onze inloopbijeenkomsten in het flevoziekenhuis in de oneven weken hebben we uitgebreid naar 4 uur van 10.00 uur tot 14.00 uur, het is een succes, invullen van alle dagen valt niet altijd mee.

 

 

Januari,

7 januari, onze nieuwjaarsbijeenkomst met uitgebreide High Tea, verzorgd door Sue.

 

Februari,

4 februari, onze gast was dhr. Hans Hobijn (lid van de WMO raad Almere)

Hij heeft ons uitgelegd welke veranderingen gaan plaatsvinden wat betreft AWBZ en WMO.

En dat is best veel, we zaten allemaal geïnteresseerd en tegelijk verontrust te luisteren.

Dhr Hobijn legde het op een fijne en rustige manier aan ons uit.

 

Maart,

4 maart, Chrisja van InteraktContour was onze gast. Chrisja is ambulant begeleidster en snapte ons erg goed. Het thema was Begrip en Onbegrip.

Allereerst vroeg ze ons wat ons overkomen was en wat de restverschijnselen waren waar we tegenaan liepen. Dat was voor sommigen moeilijk en emotioneel om te verwoorden.

Na een korte pauze hebben we een filmpje gekeken waarin lotgenoten vertelden.

Dit was voor ons allemaal erg herkenbaar. Vooral de worsteling om je onzichtbare beperkingen elke keer weer te "moeten" uitleggen.

 

April,

1 april, geen onderwerp, gewoon een gezellige middag.

17 april, een hele gezellige Paaslunch.

Er was een klein, maar heel gezellig groepje, van 10 man waardoor we ook makkelijk gezellige gesprekken konden voeren, en dat hebben we dus ook gedaan.

 

Mei,

6 mei, deze dag was bij ons aanwezig Monique Kuijpers coördinator van het Hersenletselteam, Monique is bereikbaar tijdens kantooruren op dinsdag, woensdag en donderdag.

Telefoon: (036)5382016 Mobiel: (06)10402617

Voor alle vragen over Niet Aangeboren Hersenletsel, geen vraag is gek voor dit team.

31 mei, er is op deze prachtige zonnige zaterdag weer gefietst om euro's te verdienen voor de kas van de vereniging. Enthousiast is er 25 km gefietst via mooie routes in Almere. Met dank aan o.a Hélen, Charles en Elly voor jullie geweldige inzet.

 

Juni,

3 juni, vertoonden wij eerst de nieuwe voorlichting dvd verder leven met een CVA van de stichting SHV, deze duurde ongeveer 20 minuten, daarna was er genoeg tijd om tijdens een kopje koffie/thee of een glas frisdrank ongedwongen met elkaar te praten.

10 juni, het was en mooie gezellige dag met een bezoek aan het forteiland Pampus

 

Juli,

1 juli, Bingo, helaas waren er een paar afmeldingen wegens ziekte, en daardoor was de opkomst laag. Maar het was weer super gezellig. Lekker met elkaar bijpraten met koffie/thee/fris & koekjes, en we hebben Bingo gespeeld. De moderne versie via de laptop, en dat ging erg goed. Er was een mooi prijzenpakket, dus de meeste gingen met leuke prijzen naar huis.

 

Augustus,

5 augustus, De jaarlijkse BBQ was weer een succes.De zon deed ook gezellig mee tijdens de jaarlijkse BBQ. De opkomst was goed en de sfeer was erg gezellig .Het eten was weer goed verzorgd door Sue, er was een zalige fruitsalade gemaakt door Mirjam en aardappelsalade gemaakt door Ashna. Sue was dit jaar onze BBQ-kok.Het was dus weer een geslaagde en heel gezellige middag

26 augustus, gingen we een rondvaart maken in Amsterdam

 

September,

2 september, Onze gaste, Kitty Jurrius (Associate Lector NA(H)-zorg op maat) had een zeer belangrijk onderwerp, waarover zij vragen had aan ons. Namelijk nazorg na een CVA.

Dit gedeelte van het traject waar we doorgaan als getroffenen is namelijk (nog) slecht geregeld. Na de ziekenhuisopname en revalidatie is er een enorm gat.

9 september, Bezoek neurologie Flevoziekenhuis, we werden door Ingrid ontvangen met koffie en gebak, we hadden voor haar een bloemetje en een cadeau kaart gekocht omdat zij toevallig die dag jarig was, Ingrid heeft ons eerst uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat als je opgenomen wordt na een infarct of hersenbloeding en hoe het traject verder verloopt na opname.                                                                                                                                                           Ingrid heeft ons verder verteld hoe de nazorg georganiseerd is in het flevoziekenhuis, en over wat de gevolgen en problemen kunnen zijn na een CVA en hoe dat komt, de nazorg loopt nog niet helemaal perfect maar er wordt hard aan gewerkt.

 23 september, naar het Dolfinarium in Harderwijk

  

 

Oktober, gingen we weer brainstormen over de invulling van onze bijeenkomsten, er kwamen veel ideeën naar voren, die we in 2014 al gedeeltelijk hebben uitgevoerd.

 

November,

2 november, Bijeenkomst 1e dinsdag van de maand, deze dag geen onderwerp maar gewoon gezellig onder elkaar.

11 november, Deze middag ging over de veranderingen die er aan komen in 2015. De huidige regelingen AWBZ en Wmo ondergaan een verandering. De gemeenten worden per 2015 verantwoordelijk voor ondersteuning en begeleiding van hun burgers. Deze middag waren bij ons aanwezig zijn, Anne Burgers adviseur versterking Wmo bij CMO Flevoland en Cees Voorthuijsen beleidsadviseur bij de gemeente Almere

 

December, was een zeer drukke maand.

2 december, Sinterklaas bijeenkomst met hilarische NAH Bingo.

11 december, Een aantal leden gingen naar de Kerstmarkt in Antwerpen, was een geslaagde dag.

16 december, kerststukjes maken met Sandy en opnamen voor de documentaire “Een ander leven” er is meer dan 1000 keer naar deze documentaire gekeken.

19 december, het Kerstdiner, weer prima verzorgd door Sue.

 

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.