nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
We zijn beperkt. Niet door onze mogelijkheden, maar door de gedachten over onze mogelijkheden.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl 

Webinar Afasie & Communicatie

Kalender
Agenda activiteiten van anderen
Datum
27.01.2021 19:00 - 20:00

Beschrijving

Webinar Afasie & Communicatie

In Nederland hebben zo’n 30.000 mensen afasie. Deze taalstoornis ontstaat als gevolg van een beschadiging in het taalgebied in de hersenen, bijvoorbeeld door een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hierdoor kunnen mensen problemen hebben met praten, lezen, schrijven en het begrijpen van taal. Afasie resulteert vaak in de problemen , omdat mensen zich niet goed kunnen uitdrukken of niet begrijpen wat er gezegd wordt. InteraktContour en Logopedie Flevoland bieden op 27 januari een webinar aan, met als doel meer bekendheid te geven aan afasie.

Voor wie:

Het betreft een brede online bijeenkomst, bedoeld voor mensen die meer basiskennis willen opdoen over afasie. Zowel professionals als (naasten van) mensen met afasie zijn van harte welkom.

Wanneer:

Woensdag 27 januari

Tijd 19:00 – 20:00 uur 

Inhoud

Je krijgt tijdens deze webinar antwoord op de vragen:

Wat is afasie

Wat zijn mogelijke oorzaken en gevolgen

Welke hoofdvormen van Afasie bestaan er

Op welke manieren kan afasie zich uiten

Hoe werkt ons taalsysteem

Wat zijn praktische communicatieadviezen

Aanmelden:

Via dit formulier kun je, je aanmelden.

Er geldt een maximum van 50 deelnemers. Je ontvangt een bevestiging.

Deelnemers zijn in beeld, zodat interactie mogelijk is. Camera kan desgewenst uitgeschakeld worden.

Investering:

Kosteloos, aanmelden is gratis

Vragen kunnen live of via de chat gesteld worden aan de afasietherapeuten. Achteraf ontvangen alle deelnemers van wie het adres bekend is, gratis de afasie-sleutelhanger thuis. De sleutelhanger biedt een hulpmiddel om een gesprek beter te laten verlopen: Week van de Afasie: verbeterde afasiesleutelhanger gratis verkrijgbaar (interaktcontour.nl)

Sprekers:

Rianne Beudeker is logopedist en Afasietherapeut, werkt sinds 2016 bij InteraktContour. Met het behandelprogramma Hersenz behandelt zij mensen met Afasie en hun naasten om
beter te leren omgaan met de taalproblemen. Zowel individueel als in groepsverband is er aandacht voor het leren inzetten van strategieën om de communicatie te verbeteren.

Rianne is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast is zij lid van Afasienet.


Barbara van Olffen - Afasietherapeut – Klinisch Linquist- Logopedistvocal.
Trainer Logopedie Flevoland en Afasiecentrum Flevopolder ’t Gooi.

Barbara is logopedist en is sinds 2009 co-eigenaar van de praktijk ‘Logopedie Flevoland’. Zij richt zich op de behandeling van mensen met stemstoornissen en neurologische spraak- en taalproblemen. Daarnaast werkt zij veel met o.a. (amateur)zangers en beroepsprekers. Barbara is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast is zij lid van de Nederlandse Vereniging van Afasietherapeuten (NVAT) en AfasieNet.

Rianne heeft samen met Wilco van der Laan die 11 jaar afasie heeft een interview gegeven bij Omroep Flevoland, via de link kunt u deze bekijken. https://youtu.be/4eY2plXGALs

Wij hopen u van harte te verwelkomen

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.