nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Als je wilt vliegen, zul je hetgeen je omlaag houdt los moeten laten.

Sporten en bewegen met hersenletsel

Kalender
Agenda NAH Ontmoetingspunt Almere
Datum
27.08.2019 14:00 - 15:30

Beschrijving

Sporten en bewegen met hersenletsel

 Bewegen 27 8

Sporten is gezond. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging zelfs noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: beweging houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

Uit onderzoek blijkt echter dat mensen met hersenletsel veel minder sporten dan mensen zonder beperking. De grootste beperkende factor voor deelname is dat mensen niet goed raad weten met hun aandoening en/of reguliere sporters niet tot last willen zijn. Bij mensen met hersenletsel, met name als er beschadiging is van de frontale lob, is ook vaak sprake van inactiviteit ten gevolge van ofwel de motoriek ofwel de gevolgschade van het letsel, zoals vermoeidheid en initiatiefafname. Juist bij hen is het belangrijk dat zij van buitenaf gestimuleerd worden om te bewegen. Als gevolg hiervan ontstaat nl. een betere doorbloeding in de hersenen en wordt de aanmaak van nieuwe hersencellen bevorderd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat hersendelen functies van beschadigde hersenen overnemen. Lichaamsbeweging kan de negatieve gevolgen van stress op de hersenen tegengaan en zorgt voor de aanmaak van stoffen in de hersenen die je een goed gevoel geven. Kortom: werken aan je conditie, motoriek en balans zijn van groot belang om in het dagelijkse leven zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven.

In samenwerking met Interakt Contour start het Team Sport van De Schoor binnenkort met een gevarieerd en laagdrempelig sport- en spelaanbod voor mensen met NAH in Club Pellikaan, op woensdagmiddagen van 14.00-15.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Om een indruk te krijgen van dit aanbod nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een praktische workshop bij het NAH Ontmoetingspunt, geleid door Bjorn van der Meer van Interakt Contour en Jolanda Gudde van het Team Sport van De Schoor.

 
Datum: 27 augustus 2019
Locatie: Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42
Tijd: 14.00-15.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Gudde op of 06-39231165.

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.