nah_logo3.png
nah_logo3.png
afbeelting

Coronaregels voor onze bijeenkomsten en activiteiten.

Aanmelden en een toegangsbewijs is verplicht.

Bij al onze bijeenkomsten en andere activiteiten is een toegangsbewijs verplicht.

3 manieren voor coronatoegangsbewijs

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs:
    Volledige coronavaccinatie. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  • Herstelbewijs:
    Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • Testbewijs:
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

 Horen dat iemand je waardeert. Het is zo simpel en kan zoveel energie geven.

Er Op Uit met een beperking

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lekker weg zonder obstakels Bed__Breakfast_zonder_drempels

Eelke Kelderman en haar vriend Jon gebruiken allebei een rolstoel. Ze genieten van het leven en gaan er graag samen op uit, leuke dingen doen.

Maar in leuke reisgidsen staat vaak niet of je ergens met je rolstoel in kunt. Eelke droomde van een reisgids met unieke hotels. Geschikt voor mensen in een rolstoel. Ze besloot zelf zo’n boekje te maken: Bed & Breakfast zonder drempels.

Ze maakte het boekje samen met de ANWB en het Revalidatiefonds. Het boekje kost € 10,95 en is onder andere verkrijgbaar bij de ANWB.

In de gids staan 20 knusse, mooie en bijzondere hotels.

Klik hier om de gids te bestellen.

Kriskras door het land

Eelke probeerde samen met Jon in heel Nederland hotels uit. In het boekje staat bij elk hotel hoe u er met een rolstoel uit de voeten kunt. Met foto’s en plattegronden van de kamers.

Eelke geeft ook tips voor leuke dingen die u in de omgeving kunt doen.

Eelke: ‘Ondernemers denken vaak dat het moeilijk en duur is om een kamer geschikt te maken voor een rolstoel. Maar soms kunnen kleine aanpassingen al heel veel uitmaken. Op mijn website eelkedroomt.nl geef ik daar ook uitgebreide informatie over.’

Oproep: droom mee met Eelke

Op Eelke’s website staan er al meer dan 100! Wilt u meehelpen om dit overzicht uit te breiden? Of heeft u een goede overnachtingstip? Meld u aan en word reporter! Volg Eelke op Facebook:https://www.facebook.com/Eelkedroomt

Bron: UWV Perspectief

Eropuit! Waar kan ik heen?

Voor mensen met een beperking zijn er in Nederland diverse mogelijkheden om eropuit te gaan. Leuke plekken waar u kunt genieten van de omgeving en waar u kunt ontspannen met familie of vrienden. Hieronder vindt u een overzicht van websites met tips voor geschikte dagjes uit.

Rolstoelvriendelijk een dagje uit.

Dagjes uit voor mensen met een beperking - door en voor mensen met een lichamelijke handicap.

Natuur zonder drempels

Op de website vindt u natuurgebieden en wandelpaden die toegankelijk zijn voor mensen met een (fysieke) beperking.

Rolstoelroute

Een website met wandelroutes voor rolstoelgebruikers (en kinderwagens) in Nederland! Per provincie een verzameling wandelingen waar iedereen veel plezier aan kan beleven.

Picture vakanties

Op deze site vindt u een overzicht van dagjes uit die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Hierbij gaat het onder andere om culturele dagjes (musea, bioscoop of theater), dagjes op het water (rondvaarten of zeilen) en/of dagjes uit in dierenparken, speel- en pretparken.

Rolstoelvriendelijke vakantieparken

Voor mensen met een beperking, is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke accommodaties sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot, Topparken, RCN en Landal kunt u nu op diverse vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke accommodaties reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow.

https://www.bungalowparkoverzicht.nl/mindervaliden-vakanties/

Rolstoeltoegankelijke restaurants

Op deze site kunt u zoeken naar restaurants die rolstoeltoegankelijk zijn. U ziet of er een rolstoeltoilet aanwezig is en of er een rolstoelparkeerplaats beschikbaar is.

Er zijn ook algemene websites voor een dagje of weekendje weg met een rubriek voor rolstoelgebruikers of mindervaliden:

Dagjeweg

Land van ANWB 

 

Wandelroute ‘Dwingelderveld’ ontvangt de ‘Goed voor elkaar-prijs’

https://www.natuurmonumenten.nl/route/wandelroute-nationaal-park-dwingelderveld-0

De ambassadeurs (vrijwilligers) die gezamenlijk de toegankelijke wandelpaden in Nederland in kaart brengen, hebben twee wandelingen op het ‘Dwingelderveld’ bij Dwingeloo en Spier genomineerd als een bijzondere en toegankelijke route. Het bestuur van Kenniscentrum Groen & Handicap heeft daarop besloten om aan beide routes de ‘Goed voor elkaar-prijs’ uit te reiken. Volgens de ambassadeurs zijn het prachtig afwisselende wandelroutes met bloeiende heide, bomen, bosbessen, zitbankjes, picknicktafels en lichte hoogteverschillen. De paden zijn verhard en uitermate geschikt voor mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het pad is goed voelbaar zodat mensen met een visuele beperking het pad vrijwel zelfstandig kunnen lopen. De prijs wordt op donderdag 1 mei om 14.00 uur overhandigd aan Staatsbosbeheer, de beheerder van dit mooie natuurgebied. Locatie: Oriëntatiecentrum Spier aan Oude Postweg

Het Familiepad

https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten?activiteittoegankelijkheid=mindervaliden

Het is alweer een jaar of negen geleden dat bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold het Familiepad werd geopend. Het pad is geschikt voor zoveel mogelijk mensen: jong, oud, met of zonder beperking. Het Familiepad is een uitstekend voorbeeld van een toegankelijk wandelpad. Beheerder Jantsje Bijmholt van Staatsbosbeheer nodigt gemeenten en andere natuurorganisaties van harte uit om eens een kijkje te komen nemen.

Met dank aan de SOGA

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.