nah_logo3.png
nah_logo3.png

Dinsdag 6 juni 2023, 14.00 tot 15.30 inloop 13.30

Bijeenkomst NAH Ontmoetingspunt Almere, met presentatie Hersenletsel netwerk en Breinlijn. Eind 2022 is het neuronetwerk en de CVA-keten samengevoegd tot het Hersenletselnetwerk Almere. Hiermee is de gehele keten vertegenwoordigd (zowel de acute, revalidatie als chronische fase) in één netwerk!

Het hersenletselnetwerk heeft als doel dat de juiste zorg op de juiste plek wordt gegeven. Het netwerk organiseert diverse activiteiten om goed op de hoogte te zijn van elkaars professionele kennis en kunde en om te kijken waar we kunnen verbeteren. Dat willen we willen uiteraard ook horen van de cliënten.

Dit netwerk coördineren Bjorn en Saskia. Bjorn werkt als hersenletseldeskundige bij MEE voor onder meer de Breinlijn. Saskia werkt als manager en adviseur Arbeid / ergotherapeut bij Merem Arbeid.

De mate van de beperkingen wordt voor een groot deel bepaald door hoe ermee wordt omgegaan.

Een revalidatiearts

Wegwijzer Hersenletsel.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wegwijzer Hersenletsel.

Klik hier om naar Wegwijzer Hersenletsel.nl te gaan.

Wegwijzer hersenletsel kleiner

Waarom een Wegwijzer?

Voor mensen met hulpvraag is het vaak een hele zoektocht om ondersteuning te vinden die past bij hun specifieke behoefte. De overheid heeft Wegwijzers ontwikkeld waarin vraag en aanbod overzichtelijk samen komen voor zorgvragers en hun naasten. Het aanbod is groot en omvat zorg, maar ook apps, boeken, ondersteuning, dagbesteding, lotgenotencontact en meer.

 

De Wegwijzer Hersenletsel is gericht op (naasten van) mensen met hersenletsel. Het doel is dat je makkelijker producten en diensten vindt die passen bij jouw vraag en die, waar relevant, dicht bij jou in de buurt zijn.

 

Ook handig voor professionals

De zoektocht naar passende ondersteuning kan ook lastig zijn voor betrokken professionals. Zij hebben vaak weinig zicht op het specifieke aanbod. De Wegwijzers bieden ook hen hierin overzicht.

 

Verschillende Wegwijzers

Naast de Wegwijzer Hersenletsel zijn er ook Wegwijzers voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) en voor mensen met autisme. Gebruikers en aanbieders kunnen diensten en producten aanvullen. Een onafhankelijke moderator bewaakt het aanbod.

 

Zelf aanbod toevoegen

Je kunt ook zelf aanbod aandragen voor de Wegwijzer!

 

Het team achter de Wegwijzers

De Wegwijzer wordt betaald door het ministerie van VWS en uitgevoerd door Stichting In-Tussen. Een klein team van (ervaringsdeskundige) medewerkers beheert de website, voegt aanbod toe en controleert aanbod dat anderen plaatsen.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.