nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Valys terug naar dienstverlening van voor corona, wel nog aanvullende regels voor veilig reizen.

Niet meer 48 uur van tevoren boeken

Deze versoepeling betekent dat een reis vanaf donderdag 16 juli niet meer 48 uur van tevoren geboekt hoeft te worden. Je kunt dus weer tot 21.00 uur op de avond voor vertrek kosteloos een reis boeken. Of tot een uur voor aanvang van de reis, waarbij je dan wel drie euro reserveringskosten betaalt.

Door druk van Ieder(in): eigen regie, meer flexibiliteit en scootmobiel weer mee

Ieder(in) is blij met deze versoepeling omdat dit ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van het Valys vervoer weer meer regie en flexibiliteit krijgen. Dit is overigens niet de eerste versoepeling die naar aanleiding van maatschappelijke druk van onder andere Ieder(in) werd doorgevoerd. Eerder meldden wij ook al dat de scootmobiel weer mee mag met het Valys vervoer.

Wel nog enkele spelregels

De volgende spelregels blijven, ook na deze versoepeling, nog gelden om het vervoer zo veilig en verantwoord mogelijk te houden:

  • Reis alleen als je geen klachten hebt. Bij het boeken van je reis worden enkele gezondheidsvragen gesteld.
  • Tijdens de reis moet je een mondkapje dragen. Wanneer je om medische redenen geen mondkapje kunt dragen, neem dan contact op met Valys. Samen met jou wordt er dan gekeken hoe je op een veilige manier kunt reizen.

Vragen of toch nog problemen?

Wanneer je nog vragen hebt over het Valys vervoer, neem dan contact op met de Valys klantenservice. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur via 0900-9630. Ook kun je op werkdagen tussen 09.00 tot 20.00 uur je vraag stellen via https://www.valys.nl/'); return false;">de chat op website van Valys

Kom je toch nog in de knel met je vervoer, meld dit dan bij ons meldpunt zodat wij deze signalen mee kunnen nemen. Het meldpunt kun je bereiken via 085-4007022 of

  Als anderen in je geloven, moet je dat zelf ook maar eens gaan proberen...

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Almeerders starten rijschool voor mensen met beperking

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Almeerders starten rijschool voor mensen met beperking


Redactie - 23 maart 20112 reacties.Rob en Ellen Dekker: \'We hebben altijd een klik met deze mensen gehad.\' (Foto: Friedländer)..ALMERE - Rob en Ellen Dekker uit Almere Buiten zijn gestart met een rijschool voor mensen met een beperking. Hiermee wordt voor hen een droom werkelijkheid. 'We willen mensen hun onafhankelijkheid teruggeven', zegt Ellen.

Almeerders_starten_rijschool_voor_mensen_met_beperkingRob en Ellen hebben allebei op een deeltaxi gereden. Ze vervoerden minder-validen, die de taxiritten vanuit hun persoonsgebonden budget betaalden. Toen het taxibedrijf failliet ging en Rob en Ellen beiden zonder werk kwamen te zitten besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze volgden een opleiding om rijles te mogen geven en schaften een volledig aangepaste auto aan. Nu geven ze rijles, uitsluitend aan mensen met een beperking.

'We hebben altijd een klik met deze mensen gehad. Je moet ze als normale mensen behandelen', vertelt Rob. Ellen knikt en vult aan: 'We hebben het hier trouwens niet alleen over mensen met een lichamelijke handicap, maar ook mensen met autisme of ADHD. Voor iemand met autisme is structuur erg belangrijk. En als het even niet gaat, dan hebben we de mogelijkheid om een time-out in te lassen. Geen enkel probleem.'

Rob: 'We reserveren tussen de lessen door ook altijd een uitloopmogelijkheid van een half uur. Dan staat er ook geen druk op. Er kunnen namelijk altijd onvoorziene situaties ontstaan. We willen dan de tijd voor onze leerlingen kunnen nemen. We houden echt rekening met ze. Want je zal maar een hele slechte dag hebben. Bij normale rijscholen moet je een les zeker 24 uur van tevoren afzeggen. Bij ons hoeft dat niet.'

De auto van Rob en Ellen is een milieuvriendelijke Toyota Auris Full Hybrid, die op heel veel punten is aangepast. Verstelbare pedalen, de mogelijkheid om handmatig gas te geven en te remmen, een verplaatsbare richtingaanwijzer op infrarood en een speciale plaat om mensen vanuit hun rolstoel zelfstandig de auto te betreden. 'En zo zitten er nog veel meer snufjes in', aldus Ellen.

Een rijles kost bij Autorijschool Rob & Ellen 55 euro per uur. Zie voor meer informatie http://www.autorijlesvoormensenmeteenbeperking.nl of http://www.robenellen.nl. Rob en Ellen zijn bereikbaar via 06-53967117 en .

Gelezen in de Almare

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.