nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

10 jaarVanwege ons 10 jarig bestaan is er onder andere een Theatervoorstelling op woensdag 11 maart in de nieuwe bibliotheek in Almere, aanvang voorstelling 16.30.

De voorstelling duurt 1 uur en nog een kwartier nabespreking.

Leden van NAH Ontmoetingspunt hebben voorrang en kunnen als eersten plaatsen reserveren, de voorstelling is gratis, met een drankje voor en na de voorstelling.

Klik hier om lid te worden van NAH Ontmoetingspunt Almere.

Klik hier om je aan te melden voor de voorstelling, familie, vrienden en bekenden zijn welkom, maximaal 2 personen per lidmaatschap.

Wirwar brengt de voorstelling ‘De Hoofdzaak’. De theatergroep bestaande uit 9 NAH-ervaringsdeskundigen (Niet Aangeboren Hersenletsel). Op speelse wijze – soms hilarisch, soms confronterend – toont de groep hoe ze de onvermijdelijke veranderingen in hun levens te lijf gaan. Met de eigen expressiemogelijkheden hoopt de groep de NAH-beleving ook voor niet-ervaringsdeskundigen inzichtelijk te maken. Een programma over jachtigheid en rust, watten in het hoofd, verwarring en ontknoping en nog veel meer.

De groep wordt begeleid door Nienke Goossens, danstherapeut en dansdocent, en Aad van der Waal,  dramadocent en Stadsdichter van Apeldoorn. ,,Als begeleiders staan wij voor de vorm, de inhoud wordt volledig bepaald door de spelers. Het zijn puur verhalen van hun zelf. Afgezien van de twee gedichten die ik voor de voorstelling heb geschreven.” ligt Aad toe. De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door pianiste en componist Mariëtte Hehakaya, zelf ook ervaringsdeskundige. Het publiek krijgt de gelegenheid om een aantal inhoudelijke vragen te stellen die op adequate en soms ontroerende wijze door de deelnemers werden beantwoord, een meerwaarde voor de voorstelling.

Rabobank Brandflag Border Payoff RGBHet realiseren van deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het  Rabo Stimuleringsfonds.

Wanneer je verandert hoe je denkt, kun je veranderen hoe je je voelt.

(David Burns)

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Almeerders starten rijschool voor mensen met beperking

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Almeerders starten rijschool voor mensen met beperking


Redactie - 23 maart 20112 reacties.Rob en Ellen Dekker: \'We hebben altijd een klik met deze mensen gehad.\' (Foto: Friedländer)..ALMERE - Rob en Ellen Dekker uit Almere Buiten zijn gestart met een rijschool voor mensen met een beperking. Hiermee wordt voor hen een droom werkelijkheid. 'We willen mensen hun onafhankelijkheid teruggeven', zegt Ellen.

Almeerders_starten_rijschool_voor_mensen_met_beperkingRob en Ellen hebben allebei op een deeltaxi gereden. Ze vervoerden minder-validen, die de taxiritten vanuit hun persoonsgebonden budget betaalden. Toen het taxibedrijf failliet ging en Rob en Ellen beiden zonder werk kwamen te zitten besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze volgden een opleiding om rijles te mogen geven en schaften een volledig aangepaste auto aan. Nu geven ze rijles, uitsluitend aan mensen met een beperking.

'We hebben altijd een klik met deze mensen gehad. Je moet ze als normale mensen behandelen', vertelt Rob. Ellen knikt en vult aan: 'We hebben het hier trouwens niet alleen over mensen met een lichamelijke handicap, maar ook mensen met autisme of ADHD. Voor iemand met autisme is structuur erg belangrijk. En als het even niet gaat, dan hebben we de mogelijkheid om een time-out in te lassen. Geen enkel probleem.'

Rob: 'We reserveren tussen de lessen door ook altijd een uitloopmogelijkheid van een half uur. Dan staat er ook geen druk op. Er kunnen namelijk altijd onvoorziene situaties ontstaan. We willen dan de tijd voor onze leerlingen kunnen nemen. We houden echt rekening met ze. Want je zal maar een hele slechte dag hebben. Bij normale rijscholen moet je een les zeker 24 uur van tevoren afzeggen. Bij ons hoeft dat niet.'

De auto van Rob en Ellen is een milieuvriendelijke Toyota Auris Full Hybrid, die op heel veel punten is aangepast. Verstelbare pedalen, de mogelijkheid om handmatig gas te geven en te remmen, een verplaatsbare richtingaanwijzer op infrarood en een speciale plaat om mensen vanuit hun rolstoel zelfstandig de auto te betreden. 'En zo zitten er nog veel meer snufjes in', aldus Ellen.

Een rijles kost bij Autorijschool Rob & Ellen 55 euro per uur. Zie voor meer informatie http://www.autorijlesvoormensenmeteenbeperking.nl of http://www.robenellen.nl. Rob en Ellen zijn bereikbaar via 06-53967117 en .

Gelezen in de Almare

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.