nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

guusje 07 begrijpelijke taal A5 RGB 1

“Vormgeving Geoffrey Cramm en een product van Werkgroep ViP Almere (VN-verdrag in de Praktijk) en Gemeente Almere.”

 Koester de mensen die gedurende de dag tijd vrij maken om oprecht te vragen hoe het met je gaat.

 

 

Fietsmaatjes Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Fietsmaatjes Almere is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking (zien, horen, cognitie bv. dementie) niet meer zelfstandig kunnen. Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot onze doelgroep. Zij zijn onze gasten.

Fietsmaatjes AlmereFietsmaatjes is meer dan fietsen alleen!

Fietsmaatjes Almere koppelt elke gast aan een vrijwilliger, volgens een beproefd concept. Vele fietsmaatjes zijn dan ook echte maatjes geworden!

Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van fietsen en hebben aandacht voor het leggen van persoonlijke contacten.

Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Hierdoor zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten.

Waarom Fietsmaatjes?

Uit menselijk oogpunt; Voor onze gasten omdat zij door hun beperking of eenzaamheid, vaak lichaamsbeweging, zinvolle contacten, en zingevende activiteiten missen. Voor onze vrijwilligers omdat het fietsen met één van onze gasten op een duofiets een zinvolle, dankbare maar vooral ook een heel leuke activiteit is.

Uit maatschappelijk oogpunt; De kracht van Fietsmaatjes? Bewegen, lachen, afleiden, erbij horen, menselijk contact, en herontdekken. Dát is waar Fietsmaatjes voor staat. Beleidsmakers en politici hebben het vaak over het behoud van kwaliteit van leven, en het bevorderen van vitaliteit. Niet kijken wat iemand niet meer kan, maar meer aandacht besteden aan wat iemand nog wel kan. Laat dat nu net zijn wat Fietsmaatjes doet!

 

Het lachende gezicht op een fietswiel in Fietsmaatjes’ logo drukt de kern uit waar het bij

Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach.

Klik hier voor meer info: https://www.fietsmaatjesalmere.nl/

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.