nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Tel  je zegeningen, niet je problemen.

      Ontvangen van, voor positiviteit.nl   

Kijk woensdag 9 december, 20.30 uur op NPO1 naar Geef om je hersenen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een tv-uitzending die je niet wilt missen!

Kijk woensdag 9 december, 20.30 uur op NPO1 naar Geef om je hersenen

Een hersenaandoening zet je leven op z'n kop, ook dat van je naasten. In het tv-programma Geef om je hersenen vragen we daar, samen met Omroep MAX, aandacht voor.

De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.

Tijdens de uitzending vragen we je te doneren. Dat doen we om nog meer belangrijk hersenonderzoek mogelijk te maken.

Openhartige verhalen en veelbelovend onderzoek

Bekende en onbekende Nederlanders vertellen in de uitzending hun persoonlijke verhaal en laten zien hoe het is om te leven met een hersenaandoening. Zo vertellen Rob de Nijs en zijn vrouw hoe hun leven veranderde nadat Rob de diagnose parkinson kreeg. Rob: "Mijn korte memorie is vervelend en het trillen is erger geworden. Het is een vertragende ziekte."

De behandelaar van Rob de Nijs, neuroloog en Parkinson-specialist Bas Bloem, vertelt ons meer over parkinson en parkinsononderzoek. Onderzoek dat zo belangrijk is, omdat het een ingewikkelde en nog niet te genezen ziekte is. En omdat het aantal mensen met parkinson de komende jaren zal toenemen als we niets doen.

Ook zien we onder andere het verhaal van Jeffrey (34). Hij kreeg in 2018 een spontane hersenbloeding en drie dagen later een herseninfarct. Hij heeft een halfzijdige beperking en afasie, waardoor hij nauwelijks nog kan praten. In de uitzending zien we dat dit een grote impact op het hele gezin heeft. Zijn vrouw Corrie: "Jeffrey kan niet meer de vader zijn, die hij zou willen zijn. En mijn rots in de branding is weg. Dit is iets wat je niemand gunt en mee wil laten maken."

Geniet van optredens van Alain Clark, Emma Heesters en Ernst Daniël Smid met zijn dochter Coosje. Nico Dijkshoorn zal een gedicht ten gehore brengen over zijn eigen ervaring met een hersenaandoening.

Naast deze prachtige verhalen en optredens vertelt neurochirurg Wilco Peul je graag meer over veelbelovend onderzoek naar traumatisch hersenletsel.

Geef om je hersenen

Kijk woensdag 9 december, 20.30 uur op NPO1.

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.