nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Collecteren voor de Hersenstichting 2021

Vrijwel ieCollectebusdereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Door één keer per jaar een uurtje, of twee, te collecteren voor de Hersenstichting help je al die mensen die kampen met een hersenaandoening. Het opgehaalde geld gaat naar wetenschappelijk hersenonderzoek, voorlichting en samenwerkingsprojecten. Daar hebben mensen met een hersenaandoening baat bij - nu en in de toekomst.


De volgende Hersenstichting collecte vindt plaats van maandag 1 t/m 6 februari 2021.

Wil je collecteren door met de collectebus langs de deuren te gaan?
Je kan ook online collecteren voor de Hersenstichting met je eigen digitale collectebus. 
 
Alle beetjes helpen!
Je verlegt je eigen grenzen als je meer aandacht geeft aan je dromen dan aan iedere beperking die op je pad komt.

Kijk woensdag 9 december, 20.30 uur op NPO1 naar Geef om je hersenen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een tv-uitzending die je niet wilt missen!

Kijk woensdag 9 december, 20.30 uur op NPO1 naar Geef om je hersenen

Een hersenaandoening zet je leven op z'n kop, ook dat van je naasten. In het tv-programma Geef om je hersenen vragen we daar, samen met Omroep MAX, aandacht voor.

De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.

Tijdens de uitzending vragen we je te doneren. Dat doen we om nog meer belangrijk hersenonderzoek mogelijk te maken.

Openhartige verhalen en veelbelovend onderzoek

Bekende en onbekende Nederlanders vertellen in de uitzending hun persoonlijke verhaal en laten zien hoe het is om te leven met een hersenaandoening. Zo vertellen Rob de Nijs en zijn vrouw hoe hun leven veranderde nadat Rob de diagnose parkinson kreeg. Rob: "Mijn korte memorie is vervelend en het trillen is erger geworden. Het is een vertragende ziekte."

De behandelaar van Rob de Nijs, neuroloog en Parkinson-specialist Bas Bloem, vertelt ons meer over parkinson en parkinsononderzoek. Onderzoek dat zo belangrijk is, omdat het een ingewikkelde en nog niet te genezen ziekte is. En omdat het aantal mensen met parkinson de komende jaren zal toenemen als we niets doen.

Ook zien we onder andere het verhaal van Jeffrey (34). Hij kreeg in 2018 een spontane hersenbloeding en drie dagen later een herseninfarct. Hij heeft een halfzijdige beperking en afasie, waardoor hij nauwelijks nog kan praten. In de uitzending zien we dat dit een grote impact op het hele gezin heeft. Zijn vrouw Corrie: "Jeffrey kan niet meer de vader zijn, die hij zou willen zijn. En mijn rots in de branding is weg. Dit is iets wat je niemand gunt en mee wil laten maken."

Geniet van optredens van Alain Clark, Emma Heesters en Ernst Daniël Smid met zijn dochter Coosje. Nico Dijkshoorn zal een gedicht ten gehore brengen over zijn eigen ervaring met een hersenaandoening.

Naast deze prachtige verhalen en optredens vertelt neurochirurg Wilco Peul je graag meer over veelbelovend onderzoek naar traumatisch hersenletsel.

Geef om je hersenen

Kijk woensdag 9 december, 20.30 uur op NPO1.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.