nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de Ommetje-app!

De Ommetje AppElke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Download nu tijdelijk gratis de Ommetje-app, kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij en word de fitste van jouw team!

badge-google-play-store-ommetje-download

Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen? Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal 1.5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Blijf juist nu in beweging met de Ommetje-app!

  •   Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
  •   Met de Ommetje-app kun je toch samen wandelen
  •   Elke dag een ommetje maken is goed voor je hersenen
  •   Neuropsycholoog Erik Scherder geeft interessante hersenfeitjes

Heb je een vraag over Ommetje?

Staat het antwoord op je vraag niet bij de veelgestelde vragen? Voor vragen over de Ommetje-app kun je mailen naar . Voor vragen over de hersenen, hersenaandoeningen en/of wetenschappelijk onderzoek bel of mail naar de Infolijn.

 Positief zijn betekent niet het negeren van het negatieve.
Het betekent het accepteren van en leren omgaan met het negatieve.

 

 

Het gewone leven weer leefbaar maken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het gewone leven weer leefbaar maken.

Bericht en vraag van Iederin.

Doe mee aan het onderzoek: Hoe wordt uw leven weer leefbaar?

25 mei 2020

Vraag van IederinPremier Rutte heeft de laatste weken versoepelingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Daarbij is onvoldoende rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of een chronische ziekte. En dus zitten veel mensen behoorlijk in de knel. Om daar verbetering in te brengen, begint Ieder(in) een onderzoek.

 

In het onderzoek vragen we mensen met een beperking of een chronische ziekte wat de belangrijkste problemen zijn die ze op het moment ondervinden. En wat ze nodig hebben om het gewone leven weer leefbaar te maken.

Doe mee!

Heeft u een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of een chronische ziekte? Of bent u mantelzorger of familielid? Dan zouden we het zeer op prijs stellen als u aan het onderzoek meedoet. Want hoe meer mensen met verschillende aandoeningen en beperkingen meedoen, des te bruikbaarder de uitkomsten.

Ieder(in) gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om de overheid te adviseren over aanpassing van het coronabeleid. Kortom, het belang van het onderzoek is groot.

Wijs ook anderen op dit onderzoek

Weet u nog andere mensen die misschien aan het onderzoek willen meedoen? Dan vragen we u vriendelijk om ze op dit onderzoek te wijzen en een linkje naar dit artikel aan hen door te sturen.

Liever telefonisch

Als u liever via de telefoon meedoet aan het onderzoek, dan kan dat ook. U moet dan bellen met het Meldpunt van Ieder(in): 085 – 4007022. Het Meldpunt is bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 en van 14 uur tot 16 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur.

Door hieronder op de link te klikken gaat u naar de digitale vragenlijst. Het onderzoek loopt tot en met 31 mei. Het invullen ervan duurt 10 à 15 minuten.

Ga naar de vragenlijst

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.