nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Valys terug naar dienstverlening van voor corona, wel nog aanvullende regels voor veilig reizen.

Niet meer 48 uur van tevoren boeken

Deze versoepeling betekent dat een reis vanaf donderdag 16 juli niet meer 48 uur van tevoren geboekt hoeft te worden. Je kunt dus weer tot 21.00 uur op de avond voor vertrek kosteloos een reis boeken. Of tot een uur voor aanvang van de reis, waarbij je dan wel drie euro reserveringskosten betaalt.

Door druk van Ieder(in): eigen regie, meer flexibiliteit en scootmobiel weer mee

Ieder(in) is blij met deze versoepeling omdat dit ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van het Valys vervoer weer meer regie en flexibiliteit krijgen. Dit is overigens niet de eerste versoepeling die naar aanleiding van maatschappelijke druk van onder andere Ieder(in) werd doorgevoerd. Eerder meldden wij ook al dat de scootmobiel weer mee mag met het Valys vervoer.

Wel nog enkele spelregels

De volgende spelregels blijven, ook na deze versoepeling, nog gelden om het vervoer zo veilig en verantwoord mogelijk te houden:

  • Reis alleen als je geen klachten hebt. Bij het boeken van je reis worden enkele gezondheidsvragen gesteld.
  • Tijdens de reis moet je een mondkapje dragen. Wanneer je om medische redenen geen mondkapje kunt dragen, neem dan contact op met Valys. Samen met jou wordt er dan gekeken hoe je op een veilige manier kunt reizen.

Vragen of toch nog problemen?

Wanneer je nog vragen hebt over het Valys vervoer, neem dan contact op met de Valys klantenservice. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur via 0900-9630. Ook kun je op werkdagen tussen 09.00 tot 20.00 uur je vraag stellen via https://www.valys.nl/'); return false;">de chat op website van Valys

Kom je toch nog in de knel met je vervoer, meld dit dan bij ons meldpunt zodat wij deze signalen mee kunnen nemen. Het meldpunt kun je bereiken via 085-4007022 of

Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen.

Project coronamaatjes van de Schoor in Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel coronamaatjes, nog weinig hulpaanvragen

ALMERE • Woensdag 8 april 2020 | 14:54

Het project coronamaatjes van stichting De Schoor in Almere heeft sinds de start enkele honderden vrijwilligers gekregen.

Coronamaatjes zijn mensen die andere mensen willen helpen in deze tijd. Enkel de hulpvragen blijven wel achter, stelt Jolanda Homans. Volgens de opbouwwerker van De Schoor komt dat doordat mensen eerst dachten: "Die paar weekjes houden we wel vol op de voorraad uit te kast." Dat raakt nu op en de vrijwilligers staan klaar om te helpen, zegt Homans.

Ook merkt ze dat heel langzaam bestaande hulpnetwerken wegvallen. Sommige ouderen durven niet meer naar de supermarkt en nemen dus ook geen boodschapje mee voor een ander. Ook haken soms de kinderen en vrienden af vanwege gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld een verkoudheid. "Het is helemaal niet erg om om hulp te vragen en het kan later na de coronatijd ook nog een leuke vriendschap opleveren", zegt Jolanda Homans.Een verklaring voor het lage aantal hulpvragen kan ook liggen aan de manier waarop coronamaatjes wordt georganiseerd. In eerste instantie liep het allemaal via Facebook.

Dat platform weet niet iedereen te vinden. Daarom zijn nu folders in de brievenbussen van kwetsbare ouderen gedaan. Ook de wijkteams letten extra op en melden mensen aan. Wie hulp nodig heeft kan ook bellen met de gemeente Almere op nummer 14036 en daar vragen naar coronamaatjes.

Naar FB pagina van coronamaatjes.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.