nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Prikkelvrij winkelen

 “Vormgeving Geoffrey Cramm en een product van Werkgroep ViP Almere (VN-verdrag in de Praktijk) en Gemeente Almere.”

 Je eerste stap om verder te komen is het besluit dat je niet gaat blijven waar je bent.
(JP Morgan)

  Ontvangen van, voor positiviteit.nl   

Project coronamaatjes van de Schoor in Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel coronamaatjes, nog weinig hulpaanvragen

ALMERE • Woensdag 8 april 2020 | 14:54

Het project coronamaatjes van stichting De Schoor in Almere heeft sinds de start enkele honderden vrijwilligers gekregen.

Coronamaatjes zijn mensen die andere mensen willen helpen in deze tijd. Enkel de hulpvragen blijven wel achter, stelt Jolanda Homans. Volgens de opbouwwerker van De Schoor komt dat doordat mensen eerst dachten: "Die paar weekjes houden we wel vol op de voorraad uit te kast." Dat raakt nu op en de vrijwilligers staan klaar om te helpen, zegt Homans.

Ook merkt ze dat heel langzaam bestaande hulpnetwerken wegvallen. Sommige ouderen durven niet meer naar de supermarkt en nemen dus ook geen boodschapje mee voor een ander. Ook haken soms de kinderen en vrienden af vanwege gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld een verkoudheid. "Het is helemaal niet erg om om hulp te vragen en het kan later na de coronatijd ook nog een leuke vriendschap opleveren", zegt Jolanda Homans.Een verklaring voor het lage aantal hulpvragen kan ook liggen aan de manier waarop coronamaatjes wordt georganiseerd. In eerste instantie liep het allemaal via Facebook.

Dat platform weet niet iedereen te vinden. Daarom zijn nu folders in de brievenbussen van kwetsbare ouderen gedaan. Ook de wijkteams letten extra op en melden mensen aan. Wie hulp nodig heeft kan ook bellen met de gemeente Almere op nummer 14036 en daar vragen naar coronamaatjes.

Naar FB pagina van coronamaatjes.

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.