nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de Ommetje-app!

De Ommetje AppElke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Download nu tijdelijk gratis de Ommetje-app, kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij en word de fitste van jouw team!

badge-google-play-store-ommetje-download

Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen? Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal 1.5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Blijf juist nu in beweging met de Ommetje-app!

  •   Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
  •   Met de Ommetje-app kun je toch samen wandelen
  •   Elke dag een ommetje maken is goed voor je hersenen
  •   Neuropsycholoog Erik Scherder geeft interessante hersenfeitjes

Heb je een vraag over Ommetje?

Staat het antwoord op je vraag niet bij de veelgestelde vragen? Voor vragen over de Ommetje-app kun je mailen naar . Voor vragen over de hersenen, hersenaandoeningen en/of wetenschappelijk onderzoek bel of mail naar de Infolijn.

Het mooiste geschenk dat je kunt krijgen is een nieuwe dag om te leven.

Project coronamaatjes van de Schoor in Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel coronamaatjes, nog weinig hulpaanvragen

ALMERE • Woensdag 8 april 2020 | 14:54

Het project coronamaatjes van stichting De Schoor in Almere heeft sinds de start enkele honderden vrijwilligers gekregen.

Coronamaatjes zijn mensen die andere mensen willen helpen in deze tijd. Enkel de hulpvragen blijven wel achter, stelt Jolanda Homans. Volgens de opbouwwerker van De Schoor komt dat doordat mensen eerst dachten: "Die paar weekjes houden we wel vol op de voorraad uit te kast." Dat raakt nu op en de vrijwilligers staan klaar om te helpen, zegt Homans.

Ook merkt ze dat heel langzaam bestaande hulpnetwerken wegvallen. Sommige ouderen durven niet meer naar de supermarkt en nemen dus ook geen boodschapje mee voor een ander. Ook haken soms de kinderen en vrienden af vanwege gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld een verkoudheid. "Het is helemaal niet erg om om hulp te vragen en het kan later na de coronatijd ook nog een leuke vriendschap opleveren", zegt Jolanda Homans.Een verklaring voor het lage aantal hulpvragen kan ook liggen aan de manier waarop coronamaatjes wordt georganiseerd. In eerste instantie liep het allemaal via Facebook.

Dat platform weet niet iedereen te vinden. Daarom zijn nu folders in de brievenbussen van kwetsbare ouderen gedaan. Ook de wijkteams letten extra op en melden mensen aan. Wie hulp nodig heeft kan ook bellen met de gemeente Almere op nummer 14036 en daar vragen naar coronamaatjes.

Naar FB pagina van coronamaatjes.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.