nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de Ommetje-app!

De Ommetje AppElke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Download nu tijdelijk gratis de Ommetje-app, kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij en word de fitste van jouw team!

badge-google-play-store-ommetje-download

Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen? Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal 1.5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Blijf juist nu in beweging met de Ommetje-app!

  •   Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
  •   Met de Ommetje-app kun je toch samen wandelen
  •   Elke dag een ommetje maken is goed voor je hersenen
  •   Neuropsycholoog Erik Scherder geeft interessante hersenfeitjes

Heb je een vraag over Ommetje?

Staat het antwoord op je vraag niet bij de veelgestelde vragen? Voor vragen over de Ommetje-app kun je mailen naar . Voor vragen over de hersenen, hersenaandoeningen en/of wetenschappelijk onderzoek bel of mail naar de Infolijn.

  Liefde is een geschenk. Deel het. Ontvang het.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Beleef het Fitte Brein live op zaterdag 18 april!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het fitte breinBeleef het Fitte Brein live op zaterdag 18 april!

We hebben goed nieuws! Ondanks dat door de huidige omstandigheden de theatereditie op 18 april in Nijmegen is geannuleerd, hebben we Erik Scherder, Dick Swaab, Ard Schenk en Willem Philipsen bereid gevonden om mee te werken aan een unieke, online editie van Het Fitte Brein deze maand. Dit houdt het volgende in:

1) Live college Erik Scherder op zaterdag 18 april

Erik Scherder houdt op zaterdag 18 april om 14.00 uur een gratis online lezing over het immuunsysteem, bewegen en het brein. Hij vertelt waarom het juist nu, in deze Coronatijd, belangrijk is om te bewegen. Tijdens deze lezing kun je ook jouw vraag aan Erik stellen. Wil je hierbij zijn? Klik op onderstaande link en meld je aan! Let op: we hebben maximaal 1.500 plekken vrij voor deze online lezing.

           Ik meld me aan voor de online lezing van Erik

2) Dick Swaab of Ard Schenk beantwoorden jouw vragen!

Heb jij een vraag aan Dick Swaab of Ard Schenk? Stuur deze dan nu in! Dit kan tot en met 19 april. De heren beantwoorden de 5 meest gestelde vragen. Hun antwoorden lees je op de website van Het Fitte Brein.

      Stuur je vraag in voor Dick of Ard

3) Online lezing op Instagram van Willem Philipsen op zaterdag 18 april

Last but not least zal ook Willem Philipsen bijdragen aan deze unieke editie. Op zaterdag 18 april, na de lezing van Erik Scherder, geeft hij op Instagram om 15.00 uur een lezing. Hij vertelt hoe hij deze periode ervaart en geeft tips hoe je in deze Coronatijd je brein fit kunt houden.

Volg Het Fitte Brein op Instagram

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

De huidige omstandigheden vragen niet alleen om aanpassingen, maar ook om uitdagingen. Het Fitte Brein denkt graag met je mee en zijn benieuwd waar jij behoefte aan hebt. Door het invullen van de korte vragenlijst kunnen wij jou de komende weken nog beter ondersteunen, bijvoorbeeld door middel van extra artikelen of video's. Alvast hartelijk dank!

Vul de korte vragenlijst in

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.