nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

NAH Ontmoetingspunt AlmereAfbeelding 4

Plaats : Almere

Website :   www.nahontmoetingspuntalmere.nl

Wij zijn genomineerd voor Univé Dichtbij.

Het doel van onze vereniging is om mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel een plek te bieden waar ze zich zelf kunnen zijn en niet telkens hoeven uit te leggen wat ze hebben.

Waar willen wij uw stem voor vragen.

Wij vieren ons 10 jarig bestaan in maart 2020, wij willen een evenement organiseren voor en door mensen met NAH, een theatergroep van mensen met NAH gaat een voorstelling geven voor mensen met NAH, hun naasten en andere belangstellenden. Dit om meer begrip te krijgen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

spandoek linkedin

Waarom is deze activiteit nodig. Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) betekent een breuk in iemands levenslijn, de wereld is niet meer zoals hij was. Zowel voor de persoon met NAH als voor de omgeving leveren de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied vaak problemen op.

Mensen met NAH vormen een specifieke en nog behoorlijk onbekende doelgroep in onze maatschappij en ze stuiten vaak op onbegrip vanuit hun omgeving.

Wie gaat het uitvoeren en wie willen bereiken.

Wij willen dat er meer begrip komt voor mensen met NAH, wij gaan een theatergroep van mensen met NAH uitnodigen voor een voorstelling, de bedoelde theatergroep is WirWar

https://www.gigant.nl/cursussen/nah-theater.

Wij willen zo veel mogelijk mensen bereiken, naasten en belangstellenden, NAH is moeilijk uit te leggen in woorden, mensen met NAH verliezen vaak hun partners, vrienden en naasten zij haken af vooral omdat ze het niet begrijpen, een veel gehoorde opmerking is, is het nu nog niet over. Er is aan de buitenkant vaak niets te zien van Niet Aangeboren Hersenletsel.

Afbeelding 2

Kennismaken met vrijwilligerswerk:

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kennismaken met vrijwilligerswerk:

29 augustus start MEE IJsseloevers de cursus talenten samen benutten. Een training voor mensen met een beperking, die zich in een groep willen oriënteren op de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

In de training gaan de deelnemers aan de slag met vragen als wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat zijn aandachtspunten om rekening mee te houden? Ook gaat het over soorten vrijwilligerswerk en hoe een leuke vrijwilligersplek te vinden. Aan het eind van de training heeft iedereen een persoonlijk plan van aanpak, dat de deelnemer zelfstandig of met hulp van mensen in de omgeving tot uitvoer kan brengen.

Met vriendelijke groet,
Ria Jacobs en Jacqueline van der Horst

Actief zijn in je vrije tijd is leuk. Je doet nieuwe indrukken op. Je ontmoet andere mensen die ook in de wijk of de stad wonen. Je bent in een andere omgeving. Het is gezellig. Je voelt je welkom. Je doet iets nuttigs. Iets wat je graag doet. Iets wat je goed kunt. En anderen zijn er blij mee. Als jij je vrijwillig inzet voor iets of iemand in je vrije tijd kun je dat vrijwilligerswerk noemen. Daar kun je een training voor volgen.

Wat doe je in de training?

Er zijn twee begeleiders. Die helpen je. Vooral met het ontdekken van wat je goed kunt, wat je leuk vindt en wat vrijwilligerswerk is. We bezoeken ook de vrijwilligerscentrale.

Wat moet je zelf doen?

Je moet vooral zin hebben om iets nieuws uit te proberen. Naar de training komen en daar oefeningen doen. We gaan samen een map maken over jezelf en voor jezelf. Daarin staat waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Misschien ook wat je niet leuk vindt.

Voor wie? Iedereen met een beperking die graag iets wil doen in de vrije tijd.

Wanneer? 11 bijeenkomsten in de periode van 29 augustus  – 12 december 2019.

Blok 2: 29 augustus, 5, 12, 19, september.
Blok 3: 17, 24, 31 oktober, 7 november.
Terugkombijeenkomst: 12 december.
Waar? De Driehoek, Allendestraat 42, 1314 SE Almere
Hoe laat? Van 14.00 tot 16.00 uur.

Wat kost het? Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Als de training klaar is?

Dan heb je een stappenplan. Als je een begeleider hebt kun je het daar verder mee bespreken.
Of je kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator in jouw wijk.
Informatie en aanmelden bij:
Ria Jacobs, of 06 3099 72 88
Jacqueline van der Horst, 06 3099 7187

Voorbeelden:

Michelle heeft een vacature gevonden bij een zorgcentrum voor Surinaamse ouderen. Zij gaat ondersteunen bij het maken van de lunch en een praatje maken behoort ook tot haar taken. Zij heeft het

gesprek bij het zorgcentrum alleen gedaan. Dat is helemaal goed gegaan en inmiddels werkt ze 2 uur per week als vrijwilliger. Het gaat haar goed af en ze vindt het leuk. Na het volgen van de training had ze voldoende zelfvertrouwen om het verder alleen te doen.

Melanie is 27 jaar. Zij woont in de Muziekwijk en doet sinds kort vrijwilligerswerk bij het kinderwerk in de wijk. Zij helpt een ochtend in de week de werkers bij het organiseren van activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zo leert ze ook steeds meer mensen in de wijk kennen.

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.