nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Valys terug naar dienstverlening van voor corona, wel nog aanvullende regels voor veilig reizen.

Niet meer 48 uur van tevoren boeken

Deze versoepeling betekent dat een reis vanaf donderdag 16 juli niet meer 48 uur van tevoren geboekt hoeft te worden. Je kunt dus weer tot 21.00 uur op de avond voor vertrek kosteloos een reis boeken. Of tot een uur voor aanvang van de reis, waarbij je dan wel drie euro reserveringskosten betaalt.

Door druk van Ieder(in): eigen regie, meer flexibiliteit en scootmobiel weer mee

Ieder(in) is blij met deze versoepeling omdat dit ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van het Valys vervoer weer meer regie en flexibiliteit krijgen. Dit is overigens niet de eerste versoepeling die naar aanleiding van maatschappelijke druk van onder andere Ieder(in) werd doorgevoerd. Eerder meldden wij ook al dat de scootmobiel weer mee mag met het Valys vervoer.

Wel nog enkele spelregels

De volgende spelregels blijven, ook na deze versoepeling, nog gelden om het vervoer zo veilig en verantwoord mogelijk te houden:

  • Reis alleen als je geen klachten hebt. Bij het boeken van je reis worden enkele gezondheidsvragen gesteld.
  • Tijdens de reis moet je een mondkapje dragen. Wanneer je om medische redenen geen mondkapje kunt dragen, neem dan contact op met Valys. Samen met jou wordt er dan gekeken hoe je op een veilige manier kunt reizen.

Vragen of toch nog problemen?

Wanneer je nog vragen hebt over het Valys vervoer, neem dan contact op met de Valys klantenservice. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur via 0900-9630. Ook kun je op werkdagen tussen 09.00 tot 20.00 uur je vraag stellen via https://www.valys.nl/'); return false;">de chat op website van Valys

Kom je toch nog in de knel met je vervoer, meld dit dan bij ons meldpunt zodat wij deze signalen mee kunnen nemen. Het meldpunt kun je bereiken via 085-4007022 of

Doe vandaag iets waar je jezelf in de toekomst dankbaar voor bent.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Kennismaken met vrijwilligerswerk:

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kennismaken met vrijwilligerswerk:

29 augustus start MEE IJsseloevers de cursus talenten samen benutten. Een training voor mensen met een beperking, die zich in een groep willen oriënteren op de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

In de training gaan de deelnemers aan de slag met vragen als wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat zijn aandachtspunten om rekening mee te houden? Ook gaat het over soorten vrijwilligerswerk en hoe een leuke vrijwilligersplek te vinden. Aan het eind van de training heeft iedereen een persoonlijk plan van aanpak, dat de deelnemer zelfstandig of met hulp van mensen in de omgeving tot uitvoer kan brengen.

Met vriendelijke groet,
Ria Jacobs en Jacqueline van der Horst

Actief zijn in je vrije tijd is leuk. Je doet nieuwe indrukken op. Je ontmoet andere mensen die ook in de wijk of de stad wonen. Je bent in een andere omgeving. Het is gezellig. Je voelt je welkom. Je doet iets nuttigs. Iets wat je graag doet. Iets wat je goed kunt. En anderen zijn er blij mee. Als jij je vrijwillig inzet voor iets of iemand in je vrije tijd kun je dat vrijwilligerswerk noemen. Daar kun je een training voor volgen.

Wat doe je in de training?

Er zijn twee begeleiders. Die helpen je. Vooral met het ontdekken van wat je goed kunt, wat je leuk vindt en wat vrijwilligerswerk is. We bezoeken ook de vrijwilligerscentrale.

Wat moet je zelf doen?

Je moet vooral zin hebben om iets nieuws uit te proberen. Naar de training komen en daar oefeningen doen. We gaan samen een map maken over jezelf en voor jezelf. Daarin staat waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Misschien ook wat je niet leuk vindt.

Voor wie? Iedereen met een beperking die graag iets wil doen in de vrije tijd.

Wanneer? 11 bijeenkomsten in de periode van 29 augustus  – 12 december 2019.

Blok 2: 29 augustus, 5, 12, 19, september.
Blok 3: 17, 24, 31 oktober, 7 november.
Terugkombijeenkomst: 12 december.
Waar? De Driehoek, Allendestraat 42, 1314 SE Almere
Hoe laat? Van 14.00 tot 16.00 uur.

Wat kost het? Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Als de training klaar is?

Dan heb je een stappenplan. Als je een begeleider hebt kun je het daar verder mee bespreken.
Of je kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator in jouw wijk.
Informatie en aanmelden bij:
Ria Jacobs, of 06 3099 72 88
Jacqueline van der Horst, 06 3099 7187

Voorbeelden:

Michelle heeft een vacature gevonden bij een zorgcentrum voor Surinaamse ouderen. Zij gaat ondersteunen bij het maken van de lunch en een praatje maken behoort ook tot haar taken. Zij heeft het

gesprek bij het zorgcentrum alleen gedaan. Dat is helemaal goed gegaan en inmiddels werkt ze 2 uur per week als vrijwilliger. Het gaat haar goed af en ze vindt het leuk. Na het volgen van de training had ze voldoende zelfvertrouwen om het verder alleen te doen.

Melanie is 27 jaar. Zij woont in de Muziekwijk en doet sinds kort vrijwilligerswerk bij het kinderwerk in de wijk. Zij helpt een ochtend in de week de werkers bij het organiseren van activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zo leert ze ook steeds meer mensen in de wijk kennen.

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.