nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Sporten en bewegen met hersenletsel

 Bewegen 27 8

Sporten is gezond. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging zelfs noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: beweging houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

In samenwerking met Interakt Contour start het Team Sport van De Schoor binnenkort met een gevarieerd en laagdrempelig sport- en spelaanbod voor mensen met NAH in Club Pellikaan, op woensdagmiddagen van 14.00-15.00 uur inloop vanaf 13.30 uur. Om een indruk te krijgen van dit aanbod nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een praktische workshop bij het NAH Ontmoetingspunt, geleid door Bjorn van der Meer van Interakt Contour en Jolanda Gudde van het Team Sport van De Schoor.

Datum: 27 augustus 2019
Locatie: Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42
Tijd: 14.00-15.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Gudde op of 06-39231165.

Kennismaken met vrijwilligerswerk:

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kennismaken met vrijwilligerswerk:

29 augustus start MEE IJsseloevers de cursus talenten samen benutten. Een training voor mensen met een beperking, die zich in een groep willen oriënteren op de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

In de training gaan de deelnemers aan de slag met vragen als wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat zijn aandachtspunten om rekening mee te houden? Ook gaat het over soorten vrijwilligerswerk en hoe een leuke vrijwilligersplek te vinden. Aan het eind van de training heeft iedereen een persoonlijk plan van aanpak, dat de deelnemer zelfstandig of met hulp van mensen in de omgeving tot uitvoer kan brengen.

Met vriendelijke groet,
Ria Jacobs en Jacqueline van der Horst

Actief zijn in je vrije tijd is leuk. Je doet nieuwe indrukken op. Je ontmoet andere mensen die ook in de wijk of de stad wonen. Je bent in een andere omgeving. Het is gezellig. Je voelt je welkom. Je doet iets nuttigs. Iets wat je graag doet. Iets wat je goed kunt. En anderen zijn er blij mee. Als jij je vrijwillig inzet voor iets of iemand in je vrije tijd kun je dat vrijwilligerswerk noemen. Daar kun je een training voor volgen.

Wat doe je in de training?

Er zijn twee begeleiders. Die helpen je. Vooral met het ontdekken van wat je goed kunt, wat je leuk vindt en wat vrijwilligerswerk is. We bezoeken ook de vrijwilligerscentrale.

Wat moet je zelf doen?

Je moet vooral zin hebben om iets nieuws uit te proberen. Naar de training komen en daar oefeningen doen. We gaan samen een map maken over jezelf en voor jezelf. Daarin staat waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Misschien ook wat je niet leuk vindt.

Voor wie? Iedereen met een beperking die graag iets wil doen in de vrije tijd.

Wanneer? 11 bijeenkomsten in de periode van 29 augustus  – 12 december 2019.

Blok 2: 29 augustus, 5, 12, 19, september.
Blok 3: 17, 24, 31 oktober, 7 november.
Terugkombijeenkomst: 12 december.
Waar? De Driehoek, Allendestraat 42, 1314 SE Almere
Hoe laat? Van 14.00 tot 16.00 uur.

Wat kost het? Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Als de training klaar is?

Dan heb je een stappenplan. Als je een begeleider hebt kun je het daar verder mee bespreken.
Of je kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator in jouw wijk.
Informatie en aanmelden bij:
Ria Jacobs, of 06 3099 72 88
Jacqueline van der Horst, 06 3099 7187

Voorbeelden:

Michelle heeft een vacature gevonden bij een zorgcentrum voor Surinaamse ouderen. Zij gaat ondersteunen bij het maken van de lunch en een praatje maken behoort ook tot haar taken. Zij heeft het

gesprek bij het zorgcentrum alleen gedaan. Dat is helemaal goed gegaan en inmiddels werkt ze 2 uur per week als vrijwilliger. Het gaat haar goed af en ze vindt het leuk. Na het volgen van de training had ze voldoende zelfvertrouwen om het verder alleen te doen.

Melanie is 27 jaar. Zij woont in de Muziekwijk en doet sinds kort vrijwilligerswerk bij het kinderwerk in de wijk. Zij helpt een ochtend in de week de werkers bij het organiseren van activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zo leert ze ook steeds meer mensen in de wijk kennen.

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.