nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

NAH Ontmoetingspunt AlmereAfbeelding 4

Plaats : Almere

Website :   www.nahontmoetingspuntalmere.nl

Wij zijn genomineerd voor Univé Dichtbij.

Het doel van onze vereniging is om mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel een plek te bieden waar ze zich zelf kunnen zijn en niet telkens hoeven uit te leggen wat ze hebben.

Waar willen wij uw stem voor vragen.

Wij vieren ons 10 jarig bestaan in maart 2020, wij willen een evenement organiseren voor en door mensen met NAH, een theatergroep van mensen met NAH gaat een voorstelling geven voor mensen met NAH, hun naasten en andere belangstellenden. Dit om meer begrip te krijgen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

spandoek linkedin

Waarom is deze activiteit nodig. Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) betekent een breuk in iemands levenslijn, de wereld is niet meer zoals hij was. Zowel voor de persoon met NAH als voor de omgeving leveren de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied vaak problemen op.

Mensen met NAH vormen een specifieke en nog behoorlijk onbekende doelgroep in onze maatschappij en ze stuiten vaak op onbegrip vanuit hun omgeving.

Wie gaat het uitvoeren en wie willen bereiken.

Wij willen dat er meer begrip komt voor mensen met NAH, wij gaan een theatergroep van mensen met NAH uitnodigen voor een voorstelling, de bedoelde theatergroep is WirWar

https://www.gigant.nl/cursussen/nah-theater.

Wij willen zo veel mogelijk mensen bereiken, naasten en belangstellenden, NAH is moeilijk uit te leggen in woorden, mensen met NAH verliezen vaak hun partners, vrienden en naasten zij haken af vooral omdat ze het niet begrijpen, een veel gehoorde opmerking is, is het nu nog niet over. Er is aan de buitenkant vaak niets te zien van Niet Aangeboren Hersenletsel.

Afbeelding 2

Martine Bijl overleden 30 mei 2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RinkeldekinkHelaas is Martine overleden, ik heb precies dezelfde hersenbloeding (geknapte Aneurysma) gehad als Martine, ik ben het boek Rinkeldekink van Martine weer aan het lezen, veel van wat ik heb gelezen weet ik al niet meer, ik lees nu weer een heleboel andere heel herkenbare die ik ook mee maakte. Martine was thuis gekomen, ze herkende het huis niet, het kwam haar wel bekend voor maar ze geloofde niet dat ze er woonde, dat had ik ook, ik dorst de kasten niet open te maken omdat ik dacht dat alles van een ander was.

Mijn zus heb ik dit boekje geven, misschien snapt ze het dan wat beter wat mij overkomen is. Aan mij zie je niets, dat is het probleem dat mensen het niet snappen wat er met mij aan de hand is en tegen welke problemen ik aan loop.

 

Het boek is een aanrader voor zowel lotgenoten als mantelzorgers en geïnteresseerden.

Klik hier voor meer info over het boek, https://nahontmoetingspuntalmere.nl/info/boeken/1972-rinkeldekink

Elly Valent

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.