nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Sporten en bewegen met hersenletsel

 Bewegen 27 8

Sporten is gezond. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging zelfs noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: beweging houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

In samenwerking met Interakt Contour start het Team Sport van De Schoor binnenkort met een gevarieerd en laagdrempelig sport- en spelaanbod voor mensen met NAH in Club Pellikaan, op woensdagmiddagen van 14.00-15.00 uur inloop vanaf 13.30 uur. Om een indruk te krijgen van dit aanbod nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een praktische workshop bij het NAH Ontmoetingspunt, geleid door Bjorn van der Meer van Interakt Contour en Jolanda Gudde van het Team Sport van De Schoor.

Datum: 27 augustus 2019
Locatie: Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42
Tijd: 14.00-15.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Gudde op of 06-39231165.

Martine Bijl overleden 30 mei 2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RinkeldekinkHelaas is Martine overleden, ik heb precies dezelfde hersenbloeding (geknapte Aneurysma) gehad als Martine, ik ben het boek Rinkeldekink van Martine weer aan het lezen, veel van wat ik heb gelezen weet ik al niet meer, ik lees nu weer een heleboel andere heel herkenbare die ik ook mee maakte. Martine was thuis gekomen, ze herkende het huis niet, het kwam haar wel bekend voor maar ze geloofde niet dat ze er woonde, dat had ik ook, ik dorst de kasten niet open te maken omdat ik dacht dat alles van een ander was.

Mijn zus heb ik dit boekje geven, misschien snapt ze het dan wat beter wat mij overkomen is. Aan mij zie je niets, dat is het probleem dat mensen het niet snappen wat er met mij aan de hand is en tegen welke problemen ik aan loop.

 

Het boek is een aanrader voor zowel lotgenoten als mantelzorgers en geïnteresseerden.

Klik hier voor meer info over het boek, https://nahontmoetingspuntalmere.nl/info/boeken/1972-rinkeldekink

Elly Valent

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.