nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Knipsel
  Maak je dromen waar. Als jouw plan niet werkt, stel je jouw plan bij. Niet jouw droom.

MAX Minicollege, elke woensdag en vrijdag vanaf 3 april

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

MAX Minicollege

Vanaf 3 april 2019

Elke woensdag en vrijdag, 16.35 uur, NPO 1

(20 afleveringen)

De hersenen zijn verreweg het meest ingewikkelde orgaan in het menselijk lichaam, ze vervullen ontzettend veel functies. Ze coördineren zintuiglijke waarnemingen, zoals voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Verder zijn ze bepalend voor het gedrag en het maken van diverse lichaamsbewegingen. We kunnen onder meer denken, lezen en schrijven, met behulp van en dankzij de hersenen.

 

Wat zijn de gevolgen van het ouder worden, hoe krijg je de hersenschors zo goed mogelijk aan de gang en hoe zit het met slapen en de hersenen?

 

In 20 minicolleges weidt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit over de werking van de hersenen. Speciaal voor vrijwilligers, verzorgenden en verpleegkundigen die werken met ouderen met en zonder dementie én andere geïnteresseerden. Met praktische tips en begrijpelijke uitleg leert u alles over het meest ingewikkelde orgaan in het menselijk lichaam.

 

Met dank aan: VU Amsterdam, RCOAK, Alzheimer Nederland en Fonds Sluyterman van Loo.

Klik hier voor alle afleveringen.

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.