nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Gelezen op https://twitter.com/hersenz

Wil je terugkijken op wat je als naaste van iemand met hersenletsel zelf hebt ervaren en stilstaan bij je huidige situatie? Leer en reflecteer met de gratis online training voor naasten!

De module is bedoeld voor naasten van mensen met hersenletsel. Jij bent bijvoorbeeld partner, vader, zus, zoon of dochter van iemand met hersenletsel.

Met behulp van deze module reflecteer je op je eigen situatie en kom je meer te weten over de gevolgen van hersenletsel, over verlies en veerkracht. Je krijgt ook tips en adviezen.

Je doorloopt allerlei vragen. Deze zijn soms best persoonlijk. Er zijn dan ook geen goede of foute antwoorden. Je kunt vragen ook overslaan, maar door ze in te vullen kijk je terug op jouw proces en sta je stil bij wat er voor jou speelt als naaste van een dierbare met hersenletsel. Ook gaan we dieper in op hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

Ga naar https://hersenz.typeform.com/to/Wxl3w3

 Laat los wat je niet kunt veranderen.

Inwoners van Almere geven € 7719,17 aan de Hersenstichting

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Inwoners van Almere geven  € 7719,17 aan de Hersenstichting

43 lokale collectanten haalden geld op voor mensen met een hersenaandoening.

 

Almere, 2 maart 2019 – De inwoners van Almere hebben tijdens de collecteweek € 7719,17 gegeven aan de Hersenstichting. In het hele land is er in totaal € 1.401.814 opgehaald voor de 3,8 miljoen Nederlanders die aan een hersenaandoening lijden. De opbrengst wordt besteed aan hersenonderzoek, het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving en de ontwikkeling van de juiste patiëntenzorg.

 

De collecteweek liep van maandag 28 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019. Ruim 18.000 vrijwilligers liepen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. € 7719,17 werd door 43 collectanten uit Almere opgehaald. “Dit is een enorm mooi bedrag en we zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die zich voor ons hebben ingezet”, zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting.

 

Beers: “Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Vroeg of laat raakt het ons allemaal. Met het geld dat we tijdens de collecteweek hebben opgehaald, laten we hersenonderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in om de patiëntenzorg verbeteren. We zetten niet in op één ziekte, maar we investeren in grensverleggende oplossingen die alle hersenaandoeningen helpen voorkomen en genezen.”

 

Impact van hersenaandoening
Bij hersenaandoeningen moet er onder andere gedacht worden aan dementie, depressie, migraine, beroerte, de ziekte van Parkinson en hersenletsel ten gevolge van een ongeluk. Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan helaas nog geen behandelingen die de aandoening kunnen vertragen of stoppen. Hersenpatiënten moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hun aandoening. In het dagelijkse leven heeft de omgeving vaak onvoldoende kennis van en aandacht en begrip voor deze gevolgen. Het is voor mensen met een hersenaandoening daardoor moeilijk, in sommige gevallen zelfs onmogelijk, om volwaardig te participeren in de maatschappij.

 

Geen collectant gezien? Giften kunnen ook overgemaakt worden op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag of via de online collectebus op https://hersenstichting.digicollect.nl/elly-valent

 

Over de Hersenstichting
Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op de patiënt zelf én de omgeving. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. De Hersenstichting laat daarom onderzoek doen, stimuleert dat behandelingen bij de patiënt terechtkomen en geeft voorlichting. Meer informatie is te vinden op: www.hersenstichting.nl.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annet van der Vaart van de Hersenstichting via 06-13134409 of mail

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.